Bodrum Gündem

Bodrum Acı Ot Festivaline Yoğun İlgi (FOTO GALERİ)

OYDER (Ortakent-Yahşi Yalısını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği) tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen Bodrum Acı Ot Festivali tüm coşkusuyla gerçekleşti. Koronovirüs salgını tüm ülkede tedirginlik yaratmasına karşın Acı Ot Festivalinin açık havada olması nedeni ile yoğun ilgi oldu.

Songül Karadeniz/Bodrum Gündem

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bodrum Acı Ot Festivali Ortakent Köyiçi’nde başladı. Yerel lezzetlerden el işlerine kadar pek çok ürün, kurulan stantlarda satışa sunuldu. Türkiye’nin en büyük lezzet buluşması olmayı hedefleyen Bodrum Acı Ot Festivali söyleşiler, atölyeler ve dans gösterileriyle renkli anlara ev sahibi oldu.

Moderatörlüğünü Alp Kırşan’ın üstlendiği etkinlikte MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya, Şef Rafet İnce ve daha birçok şefin yemek sunumları, tadımlar ve yemek yarışmasıyla katılımcıların damakları şenlendi.

Karya Çiçekleri Halk Oyunları, Bodrum Uğur Anadolu Lisesi Halk Oyunları, Bodrum Dans Kulübü Sirtaki ve Zeybekiko dans gösterileriyle keyifli dakikalar yaşandı.

Pazar günü akşam saatlerine kadar sürecek festivalde konserler, kültür gezileri, söyleşiler gerçekleştirilecek.

Festivalin ikinci günü olan 15 Mart Pazar günü saat 13.00-13.30 arası Süleyman Yıldırım’la “Arıcılık ve Bal Üzerine” söyleşi, saat 14.00-14.30 arası Erman Aras ile “Narenciye Ürünlerinden Katma Değerli Ürünün Ekonomiye Katkısı” söyleşisi, saat 15.00-16.00 arası yöresel lezzetler eşliğinde ‘Slow Food Hareketi Nedir’ konulu sunum ve saat 16.30-17.00 arasında da Pelin Dumanlı ile “Bodrum’un Yerel Lezzetlerini Daha İyi Nasıl Tanıtırız” temalı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Fotoğraflar: Korkut Orhan ve Songül Karadeniz

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.