Bodrum Gündem

Aytaç Yalman Koronavirus’ü İran’dan Kapmış

Aytaç Yalman Koronavirus’ü İran’dan Kapmış

 T.C. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; “Aytaç Yalman’ın corona virüs nedeniyle öldüğü kanaati oluşmuştur…” dedi. Aytaç Yalman Paşa Askeri Tören Yapılamadan Toprağa Verildi. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aytaç Yalman’ın vefatı ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı; “Bu konu 4 gün önce bizim eski GATA denilen hastanemize müracaat ediliyor entübe ediliyor KOAH tanısı ile takip edilen hasta 6 saat sonra ex kabul ediliyor. O dönemde yapılan testte negatif çıkıyor. Klinik bulgusu KOAH olmasına rağmen, şüpheli olabilir düşüncesiyle çevresi taranıyor. Eşi dahil olmak üzere, bu arada eşi dahil pozitif çıkanlar oldu dün. Böyle bir vakada başta negatif sonra pozitif olabilir. Aytaç Paşa ile birlikte vefat eden 3 kişi olmuş oldu…” dedi.

Aytaç Yalman’ın eşi, yakın korumaları ve temas eden doktorları da Koronavirus tedavisi görüyor…

Kara Kuvvetleri geçmiş dönem Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’ın kısa bir süre önce İran’a gittiği öne sürülürken, Yalman Paşa’nın cenazesi 15 Mart 2020 günü Askeri Tören bile yapılmadan sessiz sedasız bir şekilde toprağa verildi.

Kara Kuvvetleri geçmiş dönem Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman yaşamının büyük bir bölümünü Bodrum’da geçirmekteydi. 

Kara Kuvvetleri geçmiş dönem Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman Kimdir?

29 Temmuz 1940 yılında İstanbul’da doğan, 1960 Yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1961 yılında Piyade Okulu’ndan, 1971 yılında Kara Harp Akademisi’nden, 1976 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi’nden mezun olan Aytaç Yalman, 1998 yılında Suriye ile yaşanan krizden sonra 20 Ekim 1998 tarihinden itibaren Adana Mutabakatı gereği, Türkiye Cumhuriyeti adına Türkiye-Suriye güvenlik ilişkilerini yürüttü.
1986 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi ederek K.H.O.K.Yrd.lığına atanan Yalman, 1987 yılında da 39. Mknz.P.Tug.K.lığına atandı.
1990-1994 yılları arası Tümgeneral, K.K.Per.Başkanlığı, Piyade Okul Komutanlığı, ardından da Korgeneral rütbesine yükselerek K.K.Dent. ve Değ. Başkanlığı yaptı.
1995-1998 yılları arasında Adana’da bulunan 6. Kolordu Komutanlığı’na atanan Yalman, 1998 yılında Orgeneralliğe terfi ederek 2. Ordu Komutanlığı’na getirildi.
24 Ağustos 2000 tarihinde Jandarma Genel Komutanı, 24 Ağustos 2002 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanı oldu.
Aytaç Yalman, TSK Üstün Hizmet Madalyası, Üstün Cesaret Madalyası, Altın Şeref Madalyası sahibiydi…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.