Bodrum Gündem

Bodrum Girişinde Şehre Girenler Kontrol Altına Alınmalı

Bodrum Girişinde Şehre Girenler Kontrol Altına Alınmalı

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak, alınacak önlemler konusunda önerilerini sıraladı…

Bodrum Gündem Haber

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamadaki en çarpıcı öneri; “Torba Mahallesi, Kaynar Mevkii’nde bulunan Polis Kontrol Noktasında geçici bir sağlık ekibi görevlendirilmesi ve yoğun bir şekilde Bodrum’a gelen vatandaşlarımızın ilk kontrolleri yapılarak karantinaya alınması gerekenlerin doğrudan karantina merkezlerimize alınması hususunda ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelerin yapılması…”  şeklinde ifade ediliyor.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber’in yazılı olarak yaptığı basın açıklaması şu şekilde;

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan Korona virüs hastalığı, alınan tüm önlemlere rağmen yayılma hızı nedeniyle İran ve İtalya başta olmak üzere neredeyse tüm dünyayı etkisi altına almış olup; 11 Mart 2020 tarihi itibariyle ülkemizde de tespit edilmesiyle birlikte 81 ilimiz için tehdit oluşturur hale gelmiştir.

Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Küresel Salgın (Pandemi) ilan ettiği Korona Virüs salgınının hem ülkemizde hem de güzel ilçemizde hayatı olumsuz etkilememesi için alınacak olan önlemlerinin hayati öneme sahip olduğunu ve yapılacak en küçük bir ihmalin telafisinin mümkün olmayacağı sonuçlar doğuracağını belirtmek isteriz. Virüsün yayılma hızı dikkate alındığında; İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın da ifade ettiği gibi tüm yurtta ‘Sokağa çıkma yasağı’ ilan edilmesi virüsün yayılma hızını azaltacak en önemli tedbir olacaktır. Bununla birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Kaymakamlık ve STK’ların ortak çalışması gerektiğini ve bu çalışmalar doğrultusunda da ilçemiz bazında bir takım tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiğinin de altı çizmek isteriz. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün Pandemi ilanına ve Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı önlemlere rağmen ilçemiz belediyesince iptal edilmeyerek geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Bodrum Acı Ot Festivali’ne katılımdaki yoğunluk, katılanlar arası temas durumları ? dışarıdan hala ilçemize gelmeye devam eden vatandaşlarımız ile hastalığın kuluçka dönemi ve tespitindeki zorluk dikkate alındığında; ilçemizde aniden gelişebilecek vakalara karşı Bodrum Belediyesi tarafından bugün yayınlanan “Acil Eylem Planına” ilaveten aşağıda maddeler halinde sıraladığımız önlemlerin ivedilikle ve üst seviyede alınması gerekmektedir.

  • Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün uygulamaları ve yayınları doğrultusunda koruyucu ve önleyici sağlık önlemlerini halkımıza anlatmak amacıyla açık hava reklam alanları ve duraklarda bilgilendirme yayınları yapılması.
  • Yoğunluğun bulunduğu noktalara El Dezenfekte İstasyonlarının kurulması.
  • İlçemizde herhangi bir vakanın tespit edilmesi beklenmeden yarımadanın çeşitli bölgelerinde karantina merkezlerinin ivedilikle tespit edilmesi ve buraların kullanıma hazır hale getirilerek dezenfekte edilme işlemlerine başlanması.
  • Torba Mahallesi, Kaynar Mevkii’nde bulunan Polis Kontrol Noktasında geçici bir sağlık ekibi görevlendirilmesi ve yoğun bir şekilde Bodrum’a gelen vatandaşlarımızın ilk kontrolleri yapılarak karantinaya alınması gerekenlerin doğrudan karantina merkezlerimize alınması hususunda ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelerin yapılması.
  • Yurtdışından özel tekne ile limanlarımıza yanaşan tekneler için “Özel Kontrol Tedbirleri”nin geliştirilmesi, bu teknelerin öncelikle gümrük girişlerinin yapılıp yapılmadığının denetlenmesi aksi halde limanlara girişinin ve/veya yolcu indirip bindirmesinin engellenmesi noktasında gerekli kurul ve kuruluşlarla görüşmelerin yapılması.
  • Gerek marketlerde gerekse de fırınlarda satışı yapılan ekmeklerin hijyen kurallarına uygun bir şekilde tek tek paketli şekilde satışının yapılması hususunda gerekli görüşmelerin yapılması.
  • Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin virüsün etkilerini azaltacağı gözetildiğinde; bu hususta halkın bilinçlendirilmesi amacıyla gerek Bodrum Belediyesi Sosyal Medya Kanalları gerekse de kısa mesaj yoluyla halkımıza iletilmek üzere kısa bilgilendirme videoları hazırlanması hususunda ilgili kurum ve kuruşlarla gerekli çalışmaların yapılması.
  • Turizm ile geçinen halkımızın 16.03.2020 tarihli İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda alınan önlemler nedeniyle işyeri kapatılanlar ve hali hazırda açık olan işyerleri ise alınan önlemler nedeniyle işlerinde düşüş olacağı gözetildiğinde; Belediye ve Belediye Şirketi kiracısı olan işyerlerinin kira/ecrimisil bedellerinde geçici süre ile indirim yapılması ve/veya ödemelerin ertelenmesi hususunda bir çalışma yapılması.

 

Bugün Bodrum Belediyesi tarafından yayınlanan “Acil Eylem Planına” ilaveten yukarıda maddeler halinde sıraladığımız tedbirler, yerel bazda yapılacak ortak çalışmalar neticesinde alınacak başkaca önlemler ve her şeyden önemlisi toplumsal hassasiyetin arttırılması ile ülkemizin içine düşmüş olduğu bu zor zamanı en az zarar ile geride bırakmayı umut ediyoruz. Bu dönemde en çok ilime, akla ve dayanışmaya ihtiyacımız olduğunun bilincindeyiz. Şartlar ne olursa olsun, Bodrum için elimizden geleni yapmaya ve ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde çalışmaya her daim hazır olduğumuzu Bodrum halkının bilmesini isteriz.

Bu görünmez düşmanla savaşan her devlete ve vatandaşlarına acil şifalar dileklerimizi iletiyoruz.

                                                                       Nevzat Kanber

                                                           İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.