Bodrum Gündem

Yalan Haber ve Paylaşımlara Dikkat

Bu akşam saatlerinde Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf Bodrum’da kaygı yarattı. Fotoğrafın yalan olduğu kısa bir süre sonra ortaya çıktı. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi tarafından şehir merkezinde belirlenen yerlerin dezenfekte edilmesi için görevlendirilen personelin, Turgutreis minibüsü yanında çekilen fotoğrafın üzerine “Turgutreis dolmuşta yüksek ateş ve kan öksüren kişi ve diğer yolcuların hepsi az önce arabayla beraber alındı. Büyük ihtimal medyaya yansıtmayacaklar. NOT: foto çektiğimi gördüler silmemi istediler…” ifadelerinin de yer aldığı fotoğraf sosyal medyada yayılmasıyla, Bodrum’da kısa süreli de olsa kaygı yarattı.

Kısa bir süre içinde sosyal medya hesaplarından yayılan “yalan haber ve foto”nun kim tarafından yayıldığı tespit edildi. Haberi paylaşan kişi yanlışlıkla paylaştığını ifade ederek “Abi resmi ben çektim dolmuştan öyle adamlar inince arkadaşa şaka yapayım dedim. Kendi hikayemde paylaşmışım…” mesajı atmış.

Hassa bir dönemin yaşandığı bu günlerde özellikle Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi dışında yapılan açıklamaları sosyal medyada paylaşmamaya özen gösterilmesi gerekiyor. Doğruluğu onaylanmamış bilgi halkı tedirginliğe ve paniğe sürükleyebilir. Her yurttaş sorumluluğunun farkına varmalı ve ona göre hareket etmeli.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.