Bodrum Gündem

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon’dan Mülk Sahiplerine Önemli Mesaj

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon’dan Mülk Sahiplerine Önemli Mesaj

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, koronavirüs sebebi ile zor günler geçiren işletmecilerin mülk sahiplerine ‘kiracılara hoşgörülü olalım’ ricasında bulundu.

Bodrum Gündem Haber

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği, Bodrum’daki işletmelerin durumu ve Kaymakamlık önderliğinde kurulan “Vefa Sosyal Destek Grubu” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BODTO olarak Bodrum’da 65 yaş üstü vatandaşlar için kurulan “Vefa Sosyal Destek Grubu” içerisinde yer aldıklarını ifade eden Mahmut Kocadon; “Bizim de özellikle ihtiyaç sahibi kişiler için çalışmalarımız var. Geçen Pazar günü Kaymakamlığımız ve Belediyemizin önderliğinde bir toplantı yaptık. Biz de 250 adet yardım paketiyle katkıda bulunma kararı aldık. 3-5 gün içinde bu paketler bize gelecek. Biz de Bodrum Belediyesi’ne teslim edeceğiz. Sayın Belediye Başkanımız dağıtma işlerini yapacaklar…” diye konuştu.

Kiracılarımıza Hoşgörülü Olalım Çağrısı…

Bu günlerde birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Mahmut Serdar Kocadon, kiralarla ilgili bir açıklama yaparak şöyle dedi: “Özellikle olayın ticari boyutuna bakarsak Bodrum’daki işyerlerinin büyük bir bölümü kiracı olduğuna bakarsak, mülk sahiplerinin mutlaka kiracılarla ilgili hoşgörüde bulunması gerekiyor. Biz oda olarak bununla ilgili biraz çalışma yaptık. Biliyorsunuz gıda sektöründeki lokantalar ve eğlence yerleri ciddi bir boyutta ekonomik krize girmek üzere. Mekanlara oturarak yemek yeme yasaklandı. İşyerlerimizde ciddi bir gelir sıkıntısı başladı. Bundan dolayı kira ödemelerine aksamalar olacağını tahmin ediyoruz. Onun için mülk sahiplerinin kriz döneminde kiracılara ciddi bir hoşgörü ile bakmalarını rica edeceğim. Çünkü hepimiz aynı geminin içindeyiz. Birimizde bir problem olursa hepimize yansıyor. Onun için mutlaka hoşgörüyü tavsiye ediyorum…”

Kısa Çalışma Ödeneği Başvuruları Başladı…

İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili de konuşan Kocadon; “Bu da çok güzel bir çalışma. Hem işveren hem de işçi açısından ortak noktada buluşuluyor. Bu krizden dolayı işyerlerimizin çalışmaları neredeyse yarı yarıya düştü. Ellerindeki kalifiye elemanları da kaybetmek istemiyorlar. Göndermek de istemiyoruz.  Yarı yarıya da çalışamama gibi bir potansiyelimiz var. İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili başvurular başladı. Fakat bunda da bir problem vardı; sigorta ve vergi borcu olanlar müracaat edemiyordu ama bugün itibariyle bunlar da kaldırıldı. Elemanlarını kaybetmek istemeyen müşterilerimiz mutlaka ve mutlaka ve kısa çalışma ödeneğine başvurmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü mevcut kalifiye elemanımızı tutmuş ve onları işsiz bırakmamış olacağız. Bunun için formları eksiksiz doldurup beyan etmek gerekiyor, yoksa işçilerimiz bu haklardan faydalanamıyor…” dedi.

Devletin Verdiği Bütün Teşvikleri de Dikkatlice İzleyin…

Bodrum’daki işverenlere mesaj veren BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, sözlerini şöyle noktaladı: “Ülkemizdeki son yıllarda yaşanan ekonomik krizin üstüne bir de bu koronavirüs krizi çıktı. Üyelerimize tavsiyem, herhangi bir kaygı duymadan işlerini hijyenik bir ortamda sürdürmelerini rica ediyorum. Bu arada devletin verdiği bütün teşvikleri de dikkatlice izlemeleri gerektiğini tavsiye ediyorum. Çünkü önlemleri, teşvikleri ciddi uygularsak bu krizden en az hasarla çıkacağımızı diliyorum. Bodrum’un tüccar ve esnaflarına sağlıklı günler diliyorum…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.