Bodrum Gündem

Bu İşin Şakası Yok EVDEN ÇIKMAYIN Bodrum Gündem Canlı

24 Mart 2020 akşam üzeri geçtiğimiz hafta İstanbul’dan Bodrum’a gelen 91 yaşındaki bir yurttaş Bodrum’da tedavi gördüğü özel bir hastanede yaşamını yitirdi. Bu işin ne kadar ciddi ve çok dikkatli olunmasının gerektiği de netleşmiş oldu.

Bu süreçte ne yazıkki sokağa çıkma gerekliliği olmayanlar yine sokaklarda yoğunluk oluşturmaktalar. En az iki hafta boyunca evden gerekmedikçe dışarıya çıkılmaması çok önemlidir. Diğer yandan da hiç bir STK yardım ve bağış toplama yetkisine sahip değildir. Bu konuda sadece “Vefa Sosyal Destek Grubu” yetkilidir.

Gençler de Risk Altında…

İstanbul’da Acıbadem International Hastanesi’nde çalışan 33 yaşındaki Dilek Tahtalı, 10 Mart 2020 tarihinde yakalandığı koronavirüs salgını hastalığına, tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yenik düştü.

Gerçek Gündem‘in haberine göre, yaşamını yitiren Dilek Tahtalı’nın CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal’ın yeğeni olduğu ve 12 gündür karantinada tutulduğu öğrenildi. Tahtalı’nın ailesinin ise test sonuçları negatif çıktı.

Kaymakamlıktan Uyarılar…

-Büyük risk altında olan 65 ve üzeri yaşlardaki vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıkları olan (bağışıklık sistemi düşük ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullananlar) vatandaşlarımızın 21.03.2020 tarihi saat 24.00’den sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılmış sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.

-Bu kapsamdaki vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarının karşılanması için Bodrum Kaymakamlığı Başkanlığında 65 yaş üstü “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturulmuştur. Öncelikle sorumluluk sahalarındaki başta tek başına yaşayan ihtiyaç sahipleri
olmak üzere ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi olmayan 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığa sahip vatandaşlarımızın listesi, adresleri, telefon numaraları tarafımızdan ivedilikle tespit edilecektir.

-İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımız; 24 saat 112, 155, 156 numaraları üzerinden, 8.30-24.00 arası ise 02523131724 numaralı telefon üzerinden ihtiyaçlarını “Vefa İletişim Merkezi” ne bildirebileceklerdir. Bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda başta kolluk birimleri olmak üzere yeteri kadar kamu görevlisi/ekip ve araç Bodrum Kaymakamlığınca görevlendirilmiştir.

-Vatandaşlarımızın ödemelerini kendileri yaparak temin etmek istedikleri ihtiyaçlar; İlçe “Vefa Sosyal Destek Grubu”nun bilgisi dâhilinde görevlendirilen ve mahallinde bulunan “Emniyet, Jandarma, Belediye, Sosyal Hizmet Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli ve Muhtarlıklar” tarafından birlikte giderilecektir. Bu kapsamda giderilemeyen diğer ihtiyaçlar ise “Vefa İletişim Merkezi” tarafından değerlendirilecek ve giderilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.