Bodrum Gündem

18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak

18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak

 

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete Sağlık Bakanlığınca yapılacak olan alımlara ilişkin yaptığı açıklamada “Söz konusu başvurular   ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ilan  yayınlandıktan sonra 26 Mart– 1 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılacak…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete Sağlık Bakanlığınca yapılacak olan alımlara ilişkin bir açıklama yaptı. İl Başkanı Kadem Mete açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Sağlık Bakanlığımızca başlatılan taşra teşkilatı hızmet birimlerinde görevlendirilmek üzere KPSS puanına göre, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Bu personellerin dağılımı 11.000’i Hemşire, 1.600’ü Ebe ve 4.687’si Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında sağlık meslek mensubu şeklinde olacak.

Söz konusu başvurular ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ilan yayınlandıktan sonra 26 Mart– 1 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adreslerinden süreci takip edebilirler.

Bunun yanında destek elamanı alımı ile ilgili de, temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere Türkiye geneli toplam 14.000 sürekli işçi istihdamı yapılacaktır.

 Söz konusu Başvurular, 26 Mart– 30 Mart 2020 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu’nun internet sitesi üzerinden yapılacak.

Fakat burada vatandaşlarımızdan bir konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Her iki başvurunun da internet ortamından yapılması için gerekli alt yapı hazır. Dolayısıyla başvuruda bulunmak isteyenler esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden kullanıcı girişi yapılarak veya e-devlet ya da Alo 170 hattı üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Bizim vatandaşlarımızdan istirhamımız evlerinden internet ortamından bu işlemlerini kendi hayatlarını ve başkalarının hayatını riske atmadan gerçekleştirmeleridir.

Bu vesile ile söz konusu alımların ülkemize Muğla’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık çalışanlarımıza ve sağlık ordumuza yeni katılacak tüm kardeşlerime kolaylıklar diliyorum. Ülkemizin ve insanlığın bu zorlu günlerden bir an önce kurtulması dileklerimle…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.