Bodrum Gündem

GÜZEL HABER: Bodrum’da 3D Yazıcılarla Maske Üretimi Başladı

(Son dönemde hep kötü haberler yazdık. Lakin şimdi güzel bir haberi okurlarımız ile paylaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz…)

Bodrum Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğretmenleri, sağlık personelinin ihtiyacını karşılamak için yüz siperlikli maske üretimine başladı…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede görev yapan sağlık personelinin ihtiyacını karşılamak için yüz siperlikli maske üretimine başladı.

Bodrum BİLSEM öğretmenleri, malzemelerin temininden sonra 3 boyutlu yazıcılarla ürettikleri maskeleri, İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edecek.

Seri Bir Şekilde Üretim Başladı…

Bodrum Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Serkan Öntemel, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonunda sağlık çalışanları için koruyucu maske projesine başladıklarını ifade ederek; “Amacımız tüm Dünyada büyük bir tehlike oluşturan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede, üzerimize düşen görevi Bilişim Teknolojileri öğretmenlerimizin destekleri sağlamak. Kendi bünyemizde bulunan ve Bodrum İlçemizdeki okullarımızda kullanılan üç boyutlu yazıcıları Merkezimizde toplayarak seri bir şekilde ürettiğimiz siperli maskelerle sağlık çalışanlarımıza bir nebze de olsa katkı sağlamak…” dedi.

Öntemel “Sürece katkı veren Sağlık Bakanlığımıza, Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğümüze, Sayın Kaymakamımız Bekir Yılmaz’a, İl ve İlçe  Milli Eğitim Müdürlerimize, BİLSEM’lerde görev alan yönetici ve öğretmenlerimize ve koronavirüs salgınında hastalara canla başla müdahale eden sağlık çalışanlarına  en içten şükranlarımı sunuyorum…” Diyerek sözlerini tamamladı…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.