Bodrum Gündem

200 Mağdur Yurttaşın İmdadına Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kaymakamlığı yetişti – SON DAKİKA BODRUM !!!

Bodrum’da İşten Çıkartılan ve Memleketlerine gitmeye çalışan 200 Mağdur yurttaşın imdadına Bodrum belediyesi ve Bodrum Kaymakamlığı yetişti. Bodrum’da çeşitli inşaatlarda çalışan yaklaşık 200 işçi işten çıkardıkları için sokakta kaldı. Bodrum kaymakamlığı ve Bodrum belediyesi mağdur işçilere sahip çıkıyor…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Sanayisinde akşam saatlerinde bir araya gelen yaklaşık 200 yurttaş memleketlerine gidebilmek için uğraşıyorlar. Çoğunluğu Vanlı olan inşaat işçileri işten çıkarıldıklarını ve sokakta kaldıklarını söylediler.

Bodrum Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Yaşar Çelikhan mağdur olan yurttaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade ederek “Burada tam bir mağduriyet sözkonusu. Bodrum’da inşaat firmalarında çalışan emekçi arkadaşlarımız. Korono Virüs Salgını nedeni ile memleketlerine geri dönmek istiyorlar. Sağlıklı çalışma şartları ortadan kalktığı için hepsi tedirgin. Hem ulaşım, hem de ulaşıma paralel olarak bilet fiyatlarının yüksek olması nedeni ile bir ödeme sorunu da var. Bir çoğunun bu bilet ücretini karşılayacak durumu yok. Araçta yok. Biz de bir saat önce durumdan haberdar olduk. Bodrum Belediyemiz ve Bodrum kaymakamlığı gereğini yapacaktır. Hiçbir yurttaşımızı mağdur etmeden evlerine ulaşmalarını sağlayacağız. Genel de Van ağırlıklı, birkaç Diyarbakırlı var…”

İsimleri tek tek yazılarak bir liste hazırlayan mağdurlar için Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi memleketlerine ulaşabilmeleri için gerekli tüm önlemleri aldıkları ifade edilirken, otobüslerde 23 kişilik gruplar halinde gönderilecek. Yaşar Çelikhan Bodrum belediyesi olarak gıda ve barınmalarının sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Bu arada yurttaşların oldukça bilinçsiz bir şekilde iç içe oldukları görüldü. Sosyal mesafe kuralına uyulmadığı gibi çok yakın bir şekilde durmaları büyük tehlike yaratıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.