Bodrum Gündem

Bodrum Meydan Taksi Canlı Yayın “Asılsız Haberlere İnanmayın” 28 Mart 2020

Bodrum Meydan Taksi Canlı Yayın “Asılsız Haberlere İnanmayın” 28 Mart 2020

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Korono Virüs salgını asılsız haberlerin yayılmasına neden oluyor. Sorumsuz kişiler tarafından doğruluğu kanıtlanmamış ve onaylanmamış hiç bir belge ve bilgiye dayanmayan haberler sosyal medya üzerinden çığ gibi büyüyerek yayılmakta. Bu konuda Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi tarafından sürekli olarak uyarılar yapılıyor.

Bu tür asılsız haberler ve paylaşımlar insanların hem psikolojilerini olumsuz yönde etkiliyor, hem de bu tür yalan ve asılsız haberlerin muhatapları da zor durumda kalıyorlar. Üstelik bu bir suç. Halkın paniğine neden olacak asılsız haberler yapmak suçu ile yargı önüne çıkabilirsiniz.

Bodrum Merkez Taksi ve Çakır Ali Döner Salonu ile ilgili asılsız haberlerde bunlara örnek. Merkez Takside hizmet veren Mehmet Ali Ay’ın annesinin Korona Virüs testinin pozitif çıkması ile Bodrum’da özel bir hastaneye yatırılarak Karantina altına alınıyor. Bu süreçte ailenin tüm fertleri teste tabi tutuluyor ve sonuçları negatif çıkıyor. Çakır Ali Döner Salonu sahibin, Mehmet Ali Ay’ın dayısı olması nedeni ile bu dedikodunun çıktığı tahmin ediliyor.

Merkez Taksinin karantina altına alınması olayı da yanlış ve asılsız bir haber. Merkez Taksi önündeki bankların kullanılmaması için Emniyet tarafından şerit çekilmesi bu alanın karantina altına alındı söylentilerinin çıkmasına neden oluyor. Bu söylentiyi çıkaran ve yayanların emniyet güçleri tarafından tespit edildiği de aldığımız bilgiler arasında. Doğrusu bu alanda ve Bodrum’un hiç bir bölgesinde karantinaya alınmış bir mekan ya da bölge yok.

Yurttaşlarımız Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum belediye Başkanlığı ve Bodrum Yerel Basınından gelecek haberlerin dışında paylaşımlarına dikkat etmesinde yarar var.

#evdekalsağlılakal

#sizhabersizkalmayındiyesokaktayız

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.