Bodrum Gündem

Bu sefer Belediyenin Desteği İle Eve Döndüler ama Sorun Devam Ediyor ( HABERLİ-Yorum )

Bodrum’da çeşitli şantiyelerde inşaat işçisi olarak çalışanlar, şantiyeleri kapanınca ortada kaldılar. Patronları sahip çıkmayınca, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kaymakamlığı bu işçilerin memleketlerine dönmelerini sağladı…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Memleketlerine dönmek isteyen işçiler maddi olanaksızlıklar nedeniyle bilet alamayan yaklaşık 200 inşaat işçisi memleketleri Van’a gidemeyince devreye Bodrum belediyesi girdi. Çoğunluğu Vanlı 200’den fazla inşaat işçisi, Bodrum Belediyesinin ayarladığı 10 otobüs ile memleketlerine gönderildiler.

Ancak sorun burada bitmiyor. Anlaşıldığı kadarı ile bu sorun Korona Virüs Salgını tehlikesi bitene kadar devam edecek. Şimdilik Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kaymakamlığı tarafından bu sorun çözülmüş olsa da sorunu yaratan İnşaat Firmalarının da devreye girmesi gerekiyor.

İnşaat firmaları işleri bitince bir kağıt gibi ortaya attıkları bu işçilerin memleketlerine gidebilecek ve bir süre de yaşamlarını sürdürebilecekleri miktarda bir parayı vermek zorundalar. Bu sadece insani bir durum değil, o işçilerin en temel hakkıdır.

Seyehat kısıtlamalarının yürürlüğe girmesi ile otobüs firmaları da haklı olarak araç sayısını ve seferleri azalttılar. Üzerine bir de otobüs kapasitesinin yarısı kadar yolcu alma zorunlulukları var. Doğal olarak bu sorunun çözümü sadece Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kaymakamlığından beklemek doğru değildir. Bu sorunun çözümü ancak ve ancak inşaat firmalarının bu işçilerin en temel ihtiyaçları ile memleketlerine ulaşabilecekleri bilet ücretini karşılamakla olacaktır.

Bodrum Belediyesi Destek Oldu…

Bilet ücretlerini ödeyecek paraları olmadığı için memleketlerine gidemeyen 200’den fazla işçi normal yol ücretini kendi ceplerinden öderken, aradaki farkı ise Bodrum Belediyesi üstlendi. Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Yaşar Çelikhan’ın koordine ettiği çalışmalar sonrası akşam yemeği ikram edilen işçiler; dezenfekte edilmiş, Yeşil Koltuk uygulaması kapsamındaki otobüslere alındı. İşçilerin otobüslere alınmadan önce sağlık kontrolleri yapıldı, ayrıca seyahat esnasında kullanmaları için maske, eldiven ve dezenfektan dağıtıldı.

Önümüzdeki günlerde çok sayıda işçinin daha memleketlerine dönmek istediklerinde benzer sorunlar yaşayacakları aşikar.

Çözüm belli; milyon dolarlık inşaatlar ve milyar dolarlık projeler yapan inşaat firmalarının bu işçilerin en temel ihtiyaçlarını karşılamalarıdır…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.