Bodrum Gündem

Mürsel Alban’dan Dikkat Çeken Sorular

Mürsel Alban’dan Dikkat Çeken Sorular

Muğla CHP Milletvekili Mürsel Alban Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle bir soru önergesi verdi…

Bodrum Gündem Haber

Muğla CHP Milletvekili Mürsel Alban Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle verdiği soru önergesinin bir maddesinde “Adı geçen kampanyada toplanan paraların, hangi tarihten itibaren, ne kadarının dağıtıldığı bilgisi kamuoyunun bilgisine sunulacak mıdır?” diye sordu.

Oldukça dikkat çeken soruların yer aldığı önerge şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

Mürsel ALBAN

Muğla Milletvekili

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart 2020 tarihinde, Korona virüsü salgını nedeniyle alınan önlemlerin görüşüldüğü kabine toplantısının ardından “Biz bize yeteriz Türkiyem” sloganıyla ‘Milli Dayanışma Kampanyası’ başlatmış, “Amacımız yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır” sözleriyle kampanyanın amacını açıklamıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardım paralarının toplanacağı banka hesaplarına ait IBAN numaralarını açıklamışında duyurmuştur.

Açılan bu kampanyaya halkın geniş kesimi tarafından büyük tepki gelmiştir. Cumhurbaşkanı’nın örtülü ödenek harcamalarının, cumhuriyet tarihi boyunca görev yapan tüm cumhurbaşkanlarından çok daha yüksek olması, Ankara’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesinin yapımında harcanan para ve günlük giderleri halen tartışma konusudur. Ayrıca Muğla-Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanlığı Yazlık Konutu’nun yapımında ne kadar para harcandığı,  hiçbir resmi kaynak tarafından açıklanmamıştır.

Daha önce de 15 Temmuz şehitleri için, 2016 yılında yayımlanan genelgeyle bir yardım kampanyası başlatılmış, bu kampanya sonucunda toplanan 309 milyon TL, herhangi bir şekilde şehit yakınlarına ulaştırılmamıştı. Tarafınızdan yapılan açıklamada bu paranın hazineye ait hesaplarda tutulduğu belirtilmişti.

Bütün bu somut olaylar tartışma konusu iken, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan bu tür yardım kampanyalarında toplanan paraların akıbetinin ne olacağı bilinmemektedir. Şeffaf  ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının görülmemesi nedeniyle, halkımızda bu tür kampanyalar sonrasında toplanan paralarının yerine ulaşıp ulaşmayacağı konusunda bir güvensizlik oluşmuştur.

Buna göre;

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 30 Mart 2020 tarihinde “Biz bize yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlattığı, ‘Milli Dayanışma Kampanyası’ kapsamında açıkladığı IBAN numaraları hangi kuruma aittir?
  • Bazı devlet bankalarına ait bu hesaplarda toplanan paraların miktarı, günlük olarak açıklanacak mıdır? Kamuoyu bilgilendirilecek midir?
  • Toplanan bu paraların akıbetini takip edecek, kampanyanın amacına uygun olarak “yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek” sağlanıp sağlanmadığını denetleyecek bir kurum var mıdır? Bununla ilgili bir görevlendirme yapılmış mıdır?
  • Kampanyanın süresi nedir? Hangi tarihe kadar para toplanacaktır?
  • Adı geçen kampanyada toplanan paraların, hangi tarihten itibaren, ne kadarının dağıtıldığı bilgisi kamuoyunun bilgisine sunulacak mıdır?

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.