Bodrum Gündem

İbrahim Erdoğan Namı Diğer Fenerci İbrahim Vefat Etti

İbrahim Erdoğan Namı Diğer Fenerci İbrahim Vefat Etti

Tam 101 Yaşındaydı. İbrahim Erdoğan. Fenerci İbrahim 1919 yılında doğmuş, 1920’de yazdırdırmışlar nüfusa. 4 kız 3 erkek, 7 çocuk sahibi. Fatma Akbaş, Türkan Fidan, Sevgi Bayrat, Mustafa Erdoğan, Hanife Yavaş, Erol Erdoğan, Adnan Erdoğan.

Fatih Bozoğlu / Bodrum Gündem

Bodrum’a gelip mutlaka uğramayan yoktur İskele meydanındaki denizciler Kahvesine, hani Bodrum Kalesine giderken solda köşede. Turizmin kalbi İskele meydanın ve Denizciler kahvesinin müdavimlerindendi. Son dönemde tekerlekli sandalye ile dolaşır olmuştu, lakin bir iki yıl öncesine kadar bastonu ile Bodrum sokaklarında görürdünüz onu. Kara güneş gözlüklerini hiç çıkartmazdı.

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan’ın ve geçmiş dönemlerde yine Bodrum Denizciler Derneği Başkanlığı yapmış Mustafa Erdoğan Namı diğer Forsa’nın babasıydı Fenerci İbrahim. Bodrum Belediye Meclis üyesi İbrahim Akbaş’ın da dedesi.

Fransızlarda kalma Hüseyinburnu Akyarlar ve Limanağzı Bodrum Marinada iki fener vardı. Fenerci İbrahim fenerciliğe 1950’de başladığında bu fenerler varmış. İlk fenerci de İhsan Tengiz.

Gülay Caner’in Fenerci İbrahim ile yaptığı bir söyleşi de “Fenercilik yaptığım zamanlarda da diğer işlerimi bırakmadım. Akşama kadar kendi işimi yapar, akşamdan akşama fenerleri kontrol ederdim. Gündüzleri yapıcılık, marangozluk yapardım…” diyor.

Fenerci İbrahim 1950’den 1970’e kadar Sentapostol’da, 1970’dan 1980’e kadar Bodrum Limanağzı Feneri’nde görev yaptı. Bu arada diğer fenercilerimize anmış olalım; Adil Çürük, Rauf Erol, İhsan Tengiz…

Dr.Kerim Cangır’ın dediği gibi Bodrum’un çınarları tek tek sonsuzluğu göçüyor.

İbrahim Erdoğan Namı Diğer Fenerci İbrahim 5 Nisan 2020 Pazar günü Farilya’da (Gündoğan’da) toprağa verilecek. Öğle namazından sonra sadece birinci derece akrabalarının katılabileceği cenaze töreni yapılacak.

“Hemen hemen bütün fener hikayeleri ‘yalnız bir fenerci’, ‘yalnız bir gemi’ ve yanar döner ışığı ile ‘yalnız bir fener’ olarak yazılmıştır. Kim bilir fenerlerin öyküsünü anlamlı kılan da, tüm yalnızlığını içine hapsederek, ışığını göndermeye, yol göstermeye devam etmesidir belki de…” demiş Güler Caner söyleşisinde ve öyle bir zamana geldi ki ölümü, Fenerci İbrahim yalnız bir şekilde sonsuzluk yolculuğuna çıkıyor.

Lakin Bodrumluların yürekleri onu asla yalnız bırakmadığı gibi, Bodrum’un unutulmazları arasında yerini alacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.