Bodrum Gündem

Bahçeşehir Koleji, Uzaktan Eğitimi 100 Bin Öğrenciyle Sürdürüyor…  

Bahçeşehir Koleji, Uzaktan Eğitimi 100 Bin Öğrenciyle Sürdürüyor…  

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan takvime göre 23 Mart itibariyle, Türkiye genelinde uzaktan eğitim programına tam zamanlı olarak başlayan Bahçeşehir Koleji; yıllardır teknolojiye ve uzaktan eğitime yaptığı AR-GE yatırımlarının bir sonucu olan uzaktan eğitim platformu Metodbox ve online eğitimlerle, 100 Bin’in üzerinde öğrencisinin katılımıyla uzaktan eğitim sürecini başarıyla yürütüyor. 

Bodrum Gündem Haber

Bahçeşehir Kolejinin uzaktan eğitim programını yürüttüğü yapay zekâ tabanlı dijital öğrenme platformu “Metodbox”ta; 1. sınıftan 12. sınıfa tüm sınıf düzeylerinde konu anlatım videoları, tekrar testleri, testlere ilişkin soru çözüm videoları ve okul öncesi dahil olmak üzere yaş düzeyine uygun olarak animasyonlar ve videolarla desteklenen binlerce etkin içerik yer alıyor. Öğrenciler, Metodbox ile zaman ve mekân kısıtlaması olmadan internet olan her yerden, her türlü akıllı cihaz ile eğitim öğretim hayatlarına devam ederek öğrendiklerini pekiştiriyor; böylece daha keyifli bir öğrenme süreci deneyimliyorlar.

Kişiye Özgü Öğretim Yapay Zeka ile Buluştu

Bahçeşehir Koleji tarafından tüm seviyelerde 12 yılı aşkın süredir uygulanan Kişiye Özgü Öğrenim Modelini (KÖM) yapay zeka tabanlı altyapısıyla geleceğe taşıyan Metodbox; öğrencilerin öğrenme stillerini belirliyor, kazanım takibini yapıyor. Her seviye bazında öğrencilere uygun olarak konumlandırılan farklı ulusal ve uluslararası uygulamalarla öğrencilerin hem yabancı dil konusunda hem de kodlama robotik gibi konularda gelişimlerini destekliyor.

Kişisel Veriler Koruma Altında

Öğrencilerin kişisel verilerini güvence altına alan altyapısı sayesinde onlara güvenli bir dijital öğrenme ortamı sunulurken; öğrenciler, eğitim yaşamları boyunca gerçekleştirdikleri tüm çalışmalarını sistemde tutarak eğitim hayatlarının sonunda çalışmalarından oluşan e-portfolyo alabiliyorlar.

“Çocuklarımızı kucaklayacağız.”

2000 yılından beri Bodrum’da eğitim sektörüne öncülük eden; eğitim yatırımlarıyla adından söz ettiren Bodrum Bahçeşehir Koleji Kurucusu Selçuk Haşar; Bahçeşehir Kolejinin uzaktan eğitim uygulamalarına yaptığı yatırımın öneminin dünyanın geçirdiği bu zor günlerde daha iyi anlaşıldığını belirterek, konuya ilişkin görüşlerini şöyle dile getirdi: “Şu anda evinde kalmak zorunda olan öğrencilerimiz aynı anda Metodbox’a girerek ders çalışıyor, öğretmenlerini dinliyor, sınav oluyorlar. Bahçeşehir Koleji olarak uzaktan eğitim sürecini başarıyla yürütmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Metodbox’un alt yapısı için çalışan onlarca mühendisimize, içeriği için Türkiye’nin dört bir tarafında emek veren 15 Bin’e yakın eğitimcimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bodrum Bahçeşehir Koleji olarak IT altyapımız, gece gündüz demeden çalışan deneyimli eğitim kadromuz, özverili çalışanlarımız ve bizi her süreçte destekleyen velilerimizle birlikte; çocuklarımızın öğrenme merakını canlı tutmak, rutinlerini sürdürmek, akademik ve sosyal gelişimlerine kesintisiz devam etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Pandemi nedeniyle dünya çapında yaşanan bu zor günleri atlatacağız. Umuyorum en kısa sürede her şeyi geride bırakacak yine çocuklarımızı okullarımızda kucaklayacağız.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.