Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi ve Eğitim-Sen Mağdur Öğrenciler İçin Devrede

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi ve Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin yaşadıkları ekonomik sıkıntılara yönelik Eğitim Sen yetkilileri Bodrum Belediyesi ile görüştü…

Bodrum Gündem Haber

Geçtiğimiz hafta Bodrum Gündem Gazetesi olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar fakültesi ve Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin yaşadıkları ekonomik sıkıntıların çözümü için ses olmuştuk. Canlı yayının ardından yoğun bir şekilde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak isteyen yardımseverler Eğitim Sen ve Bodrum Belediyesi ile iletişime geçtiler. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatı ile Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu ve  Tayfun Yılmaz Eğitim Sen Bodrum Temsilcisi Yüksel Okyay ve mağdur öğrencilerin sesi olan Eda Asmin Öküç ile görüştüler.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu ve  Tayfun Yılmaz bu konuda ellerinden gelen neyse yapılacağını ve köklü bir çözüm için çalışmaların başlatıldığını söylediler.

Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği Öğrencilere Sahip Çıktı…

Bodrum Eğitim Sen olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar fakültesi ve Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin yaşadıkları ekonomik sıkıntıların çözümü için üniversite öğrencisi Eda Asmin Öküç ile birlikte Bodrum Belediye Sosyal İşler Müdürlüğünde Başkan yardımcıları ile bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydeden Eğitim Sen Bodrum Temsilcisi Yüksel Okyay; “Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu ve  Tayfun Yılmaz ile görüşüldü. Kira, elektrik, beslenme gıda ihtiyaçları ile görüşme yaptık. İlk etapta acil yarın talep sayısı kadar (50) civarı aylık yetecek kadar gıda kolilerini öğrencilere ulaştıracaklar. 1 kişi tüm GSM telefon faturalarını karşılamayı taahhüt etmiş, kira ile ilgili 6-7 öğrencinin kiraları hayırseverlerin katkısı ile karşılanmış. Ancak 35 kadar öğrencinin daha kira sorunu bulunmakta…” dedi.

Eğitim Sen Muğla Temsilciliği Takip Edecek…

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, “Bodrum’daki arkadaşlarımızın yaptığı görüşmeler sonucu bazı öğrencilerin ev kiralarının hayırseverler tarafından karşılandığı, bir hayırseverin öğrencilerin telefon faturalarını ödeyeceğini taahhüt ettiği, ayrıca belediye tarafından öğrencilere aylık gıda yardımı yapılacağını öğrendik. 35 öğrencinin kira sorunu ise halen devam ediyor…” dedi.

Başkan Birdal Savran konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Görüşmelerimiz sonrası öğrencilerden bir iki ay kira alınmaması yönünde belediye tarafından görüşme yapılacak. Ödenmeyen kiralar ve elektrik faturaları için Bodrumlu hayırseverlerden destek istenecek. Bunun dışında belediye yetkilileri üniversite öğrencilerine sıcak yemek menüsü çıkarmak istediklerini, yurt yapımı için kaymakamlıkla görüşmeler yapacaklarını ifade ettiler…” dedi.

“Öğrencilerin Sorunları Belediyeye Dosya Halinde Sunuldu…”

Savran, “Ücretsiz ulaşım konusunda da belediyeden istekte bulunuldu. Acil ekonomik sorun yaşayan 60 kadar öğrencilerin telefon, adres, neye ihtiyaç duyduklarıyla ilgili kira, elektrik faturası vs. tüm bilgiler Bodrum Belediyesi sosyal işler müdürlüğüne dosya halinde verildi. Eğitim Sen olarak gençlerimizin sorunlarıyla yakından ilgilendiğimizi, sorunun çözümüne katkı sunacağımızı ve takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Bu kapsamda konunun ilk günden bu yana takipçisi olan Bodrum Temsilciliğimize teşekkür ediyorum…” diye ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.