Bodrum Gündem

AK Parti Muğla Milletvekilinden CHP Muğla Milletvekili’ne Sitem

AK Parti Muğla Milletvekilinden CHP Muğla Milletvekili’ne Sitem

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, “CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından dile getirdiği Okluk Koyu’ndaki cumhurbaşkanlığı konutu önerisinin hiçbir pratikliğinin olmadığı ve herhangi bir yarar sağlamayacağı kamuoyunca bilinmektedir. Sayın vekilden, sürece daha etkili ve önemli bir katkı sunması beklenirdi…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Koronovirüs salgını bütün dünyada olduğu gibi yurdumuzda da gün geçtikçe büyümeye ve can almaya devam ediyor. Muğla siyaseti de bu süreçte Koronovirüs salgını ile doğru orantılı olarak sertleşmeye başladı. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban Marmaris Okluk Koyu’nda bulunan Cumhurbaşkanlığı Yazlık Konutu’nun sağlık çalışanlarına tahsis edilmesi önerisine yanıt veren AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, “CHP Muğla Milletvekili Sayın Mürsel Alban’ın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından dile getirdiği Okluk Koyu’ndaki cumhurbaşkanlığı konutu önerisinin hiçbir pratikliğinin olmadığı ve herhangi bir yarar sağlamayacağı kamuoyunca bilinmektedir. Sayın vekilden, sürece daha etkili ve önemli bir katkı sunması beklenirdi. Bu, büyük bir mücadeledir ve böyle durumlarda birlik beraberliğimizin en üst düzeyde olması gerekmektedir. Bu tip konuları gündeme getirmenin hiçbir yararı bulunmamaktadır…” ifadelerinin yer aldığı bir yazılı açıklama yaptı.

Muğla İl Pandemi Kurulumuz son derece etkin çalışmalar yürütmektedir…

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir yazılı açıklamasının başında “Dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren Koronavirüs salgınıyla mücadelede, Türkiye her alanda ciddi bir başarı kaydetmiştir. Salgının Çin’de ortaya çıkmaya başladığı günlerden bu yana başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm kurumlarımız hazırlıklarına başlamışlardır. İşte bu önlemler sayesinde virüsün ülkemize giriş süreci geciktirilmiş, önlemler artırılmaya gayret edilmiştir…” ifadeleri yer alırken, açıklama şu şekilde devam etti; “Dünyanın içinden geçtiği süreç, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ekonomik ve toplumsal boyutta en büyük buhran olarak kabul görmüştür. Dünyanın diğer lider devletlerinin başkanları gibi salgın küçük görülmemiş, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili tüm bakanlarımız en üst düzeyde alarma geçmiştir. Çok hızlı biçimde bir Bilim Kurulu oluşturularak vatandaşlarımız oldukça şeffaf biçimde bilgilendirilmiştir ve bu devam etmektedir. Türkiye’nin süreci yönetme biçimi diğer ülkelerden takdir görmüş, dünyanın birçok ülkesinde olmayan uygulamalarla vatandaşlarımızın mağdur edilmeleri önlenmiştir. Muğlamızda da Sayın Valimizin başkanlığında, İl Sağlık Müdürlüğümüzün ve diğer kurumlarımızın destekleriyle İl Pandemi Kurulumuz son derece etkin çalışmalar yürütmektedir…”

Sayın vekilden, sürece daha etkili ve önemli bir katkı sunması beklenirdi…

Demir açıklamsında Muğla CHP Milletvekili Alban’a “Hal böyleyken, bu mücadeleyi etkisizleştirmeye çalışarak, politik amaç güdenlerin bulunduğu da gözlerden kaçmamaktadır. CHP Muğla Milletvekili Sayın Mürsel Alban’ın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından dile getirdiği Okluk Koyu’ndaki cumhurbaşkanlığı konutu önerisinin hiçbir pratikliğinin olmadığı ve herhangi bir yarar sağlamayacağı kamuoyunca bilinmektedir. Sayın vekilden, sürece daha etkili ve önemli bir katkı sunması beklenirdi. Bu, büyük bir mücadeledir ve böyle durumlarda birlik beraberliğimizin en üst düzeyde olması gerekmektedir. Bu tip konuları gündeme getirmenin hiçbir yararı bulunmamaktadır…” şeklinde sitemini dile getirdi.

Vekilin Muğla halkını doğru bilgilendirme sorumluluğu vardır…

AK Parti Muğla Milletvekili Demir açıklamasına “Sayın vekilin önerisinden;  bilgisinin olmadığı anlaşılan bir konuya açıklık getirmek isterim. Salgınla mücadelenin en başından bu yana, ülkemiz genelinde olduğu gibi Muğlamızda da sağlık çalışanlarımızın evlerinin dışında ücretsiz biçimde konaklayabilmesi için devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiştir. Devlete ait tüm misafirhaneler, tüm öğrenci yurtları sağlık çalışanlarımızın istifadesine sunulmuştur. Kamuoyunu temsil görevinde bulunan bir kişinin, Muğla halkını doğru bilgilendirme sorumluluğu vardır…” şeklinde devam etti.

Böyle bir süreçte anlamsız polemikler yaratmanın hiçbir yararı yoktur…

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir açıklamasını “Sayın vekilin getirdiği öneri yerine, Muğla’da Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanemize yakın bölgelerde büyük arazi ve binalara sahip vatandaşlarımızın bir iyi niyet gösterip buraları sağlık çalışanlarımızın kullanımına açmalarını talep etmemiz gerekmez mi? (!) Böylesine kritik bir süreçte ülkemizde tüm kişi ve kuruluşlar fedakarca çalışırken böyle bir meseleden son derece anlamsız bir polemik yaratmanın hiçbir yararı olmadığını düşünüyor, kamuoyuna saygılarımı sunuyorum…” şeklinde tamamladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.