Bodrum Gündem

“Polemik Değil Hizmet Üretin, Hastane İnşaatını Bitirin…”

“Polemik Değil Hizmet Üretin, Hastane İnşaatını Bitirin…”

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan’dan Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen’e Bodrum’daki koronavirüs kaynaklı vefatlara ilgili yaptığı açıklamaya cevap gecikmedi. Karahan “Polemik Değil Hizmet Üretin Hastane İnşaatını Bitirin” çağrısında bulundu.

Bodrum Gündem Haber

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Bodrum’un koronavirüs vakaları ile ilgili basın açıklamasına Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen’in Aras’ı sokak dedikodularıyla açıklama yapmakla suçlayarak, vefat sayısının 7 değil 3 olduğunu söylemesinin ardından yıllardır inşaatı bitmeyen Devlet Hastanesi önünden çektiği fotoğrafla birlikte gönderdiği yazılı basın açıklamasında “Polemik Değil Hizmet Üretin Hastane İnşaatını Bitirin” çağrısında bulundu.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan imzasıyla yayımlanan Diyarbakır Kulp’ta teröre kurban verilen vatandaşları saygı ve rahmetle andığı cümleleri ile başlayan yazılı basın açıklamasının detayları şöyle;

Diyarbakır Kulp’ta teröre kurban verdiğimiz vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, terörü lanetliyoruz.

Dünyada ve Türkiye’de yeni tip Korona Virüsü (Covid-19) tüm yıkıcı etkisiyle yayılmaya devam etmektedir. Ülkemizde 07.04. 2020 tarihi itibariyle toplam vaka sayısı 34 bin 109’a can kaybı ise 725’e yükselmiştir.

Bodrum İlçe Örgütü olarak vefat eden tüm yurttaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, şu an 81 kentte tedavileri devam eden hastalarımıza da acil şifalar diliyor, Fedakarca mücadele eden sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.

Vaka sayısının ülkemizde her gün artarak devam ettiği süreçte, Bodrum ilçemizde de ne yazık ki, Korona virüsüne bağlı olarak ölümler gerçekleşmiştir. Belediye yönetimi ve Bodrum halkı bu virüse karşı tek vücut olmuş tüm önlemleri alarak mücadele ederken, yaşadığımız can kayıplarının acısını paylaşırken ve tüm bu süreçte bu konunun siyasi polemikten uzakta, dayanışma ve birlik içinde mücadelesini verirken, maalesef AKP Bodrum İlçe Başkanı tarafından, bu dayanışma ve birliği yaralayacak talihsiz bir açıklama gelmiştir.

AKP Bodrum İlçe Başkanı Sayın Osman Gökmen, Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın basına yaptığı “Bodrum’da yaşayan 7 insanımızı kaybettik “ açıklamasını sokak dedikodusu olarak değerlendirmiş, açıklamasında “Vefat eden vatandaşlarımız arasında Bodrum’da yaşayan üç kişi vardır. Resmi verilerden anlaşıldığı gibi Bodrum’da ölüm sayısı kesinlikle yedi değildir. Bodrum Belediye Başkanı resmi verilere dayanmadan açıklama yapması, endişeleri daha da arttırıyor. Bu kritik süreçte resmi makamlarca doğrulanmadan kimse sokak dedikodusuna göre açıklama yapmamalı. Aksi takdirde yaşanacak infial, hepimize zarar verir” ifadelerini kullanmıştır.

AKP İlçe Başkanı Sayın Gökmen bu açıklamasıyla ne yazık ki, bilgisizliğinin yanında, belgesizliğini de ortaya koymuştur. Sayın İlçe Başkanına hatırlatmak isteriz ki, defin işlemleri Bodrum Belediyesi tarafından yapılmaktadır ve yaşamını yitiren insanlarımızın defin işlemleri için verilen raporlar belediyemizin ilgili birimlerine gelmektedir. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras, bu defin belgelerinin içeriğine dayanarak somut bilgilerle açıklama yapmıştır.

“Polemik Değil Hizmet Üretin Hastane İnşaatını Bitirin…”

Çiçeği burnunda AKP Bodrum İlçe Başkanı’nın, yaptığı bu dayanaksız ve talihsiz açıklamayı göreve atanır atanmaz bir gayretkeşlik içinde kendini gösterme çabası olduğunu düşünüyoruz. Bir siyasi partinin ilçe başkanlığı görevini yürütmek büyük bir sorumluluk gerektirir. Yaşadığımız bu hassas dönemde siyasi görevlerde bulunan kişilerin çok dikkatli açıklama yapması uygun olur. Özellikle ülkemiz turizminin göz bebeği olan bir ilçede görev yapıyorsanız on kere düşünüp bir kere konuşmanız gerekmektedir.

Bodrum halkının, çiçeği burnunda ve gayretkeş bir çaba içiresinde olan Sayın Gökmen’e bir tavsiyesi ve bir talebi vardır. Göreve atanır atanmaz bu tür siyasi polemikler yapacağınıza, size bu açıklamayı yaptıran parti büyüklerinize şunları sorun:

Yeni Bodrum Devlet Hastanesi’nin inşaatı ne zaman bitecek?

İhalesi bundan dört sene önce 2016 yılında yapılan, ancak yüklenici firması işin yarısında bırakıp kaçan, Yeni Bodrum Devlet Hastanesi inşaatının ikinci ihalesinin mart ayında yapılacağı açıklanmamış mıydı?

Nerede ihale?

İstanbul’un kanala değil, Bodrum’un hastaneye ihtiyacı vardır.

Bodrum’da sağlık alanında konuşacak, halkın sağlığı ile ilgili açıklama yapacak en son kurum AKP İlçe Örgütü’dür. Halkımızın sağlığını bu derece düşünüyorsanız, Belediye Başkanımıza laf yetiştirme yarışı yerine, bir an önce, ivedilikle Yeni Bodrum Devlet Hastanesi’nin inşaatını tamamlayın. Halkımız sizden polemik değil, merkezi hükümetin bir temsilcisi olarak bunu başta ilgili bakanlık olmak üzere hükümet yetkililerine aktarmanızı beklemektedir.

Korona virüsü salgınının başladığı günden itibaren; partimizin tüm il ve ilçe örgütleri ile yerel yönetimlerimiz birlikte yapılması gerekenleri değerlendirilmiş, bununla ilgili çalışmalarını başlatmış ve tüm hızıyla da devam ettirmektedir.

Bodrum’un her mahallesinde, her sokağında rutin işlerin yanı sıra, korona virüsü salgınıyla da en ciddi önlemler alınarak mücadele edilmektedir.

Siyasi kamplaşmalar ve gereksiz açıklamalar ne Bodrumumuza ne de Bodrumluların sağlığına katkı vermez. Aksine, birlikteliğimizi ve dayanışmamızı zedeler. Gün kavga, ayrışma ve polemik yaratma günü değil, korona virüsüyle ve onun getirdiği yıkımla mücadele günüdür.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.