Bodrum Gündem

“Fuzuli İşlerle Uğraşıp Ayrıştırıcı Politika Sürdürüyorlar…”

“Fuzuli İşlerle Uğraşıp Ayrıştırıcı Politika Sürdürüyorlar…”

CHP Muğla İl Başkanlığı’ndan yapılan ortak basın açıklamasında Ak Partinin koronavirüsle mücadele esnasında Ak Parti ve İl Başkanlarının fuzuli işlerle uğraşıp ayrıştırıcı politika sürdürdükleri ifade edildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu , Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Datça İlçe Başkanı Aytaç Kurt , Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Demir, Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı , Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak ve ve Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe imzası ile ortak bir basın açıklamayı yayınlandı.

CHP Muğla İl Başkanlığından Yapılan yazılı ortak basın açıklaması şu şekilde;

Dünya ve ülkemiz çok ciddi bir sağlık sorunu ile boğuşurken yerel belediyelerin halka yardım kampanyalarını engelleyen, hesapları bloke ettiren AKP ve onun İl başkanlıkları fuzuli işlerle uğraşmakta ve bu dönemde bile açıklama yapma ihtiyacı duyarak her zaman yaptıkları ayrıştırıcı politikayı sürdürmektedir.

Kahraman ve fedakar Sağlık çalışanlarının büyük mücadele içinde olduğu bir dönemde basiretsiz politikalarını sürdüren AKP trajikomik bir sokağa çıkma yasağı ilan etmiş 30 Büyükşehir ve bir ilde halka iki saat zaman bırakıp salgın döneminde alışveriş merkezlerine hücum etmelerine neden olmuştur. Bu süreçte Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz halkın her türlü ihtiyacı için seferber olmuş ekmeğinden gazetesine vatandaşın ayağına kadar hizmet götürmüştür.

Ülkemizin taraf olmadığı için ve gerçekleri yazdığı için en çok okunan gazetelerinden olan Sözcü bu dönemde ücretsiz ve karşılıksız olarak vatandaşa erişebilmek için belediyelerimizden talepte bulunmuş, isteyen vatandaşlara da günlük gazete ulaştırılmıştır. Diğer gazetelerden belediyelerimize herhangi bir talep gelmemiştir. Politikalarını ayrıştırma, ötekileştirme, kutuplaştırma üzerine kuran AKP ve yandaş medyası hemen Sözcü Gazetesi’nin halka ulaşmasına nedense tepki göstermiş, Türk Hava Yolları’nda yıllardır uygulanan gazete ayrımcılığına, Cumhurbaşkanlığı uçağında, akreditasyonda yapılan çifte standartlara bugüne kadar hiç ses çıkarmamıştır. Bu zihniyet virüsten daha tehlikelidir.

Ülkemize ne yazık ki yandaş medya kavramını getiren, hep kendinin övülmesini isteyen AKP’nin Muğla İl Başkanlığı nedense koronavirüs döneminde kabuğuna çekilmiş, belediyelerin hesapları bloke olurken, esnaf kan ağlıyorken ağzını açmamış gazete ve ekmek dağıtımına basın açıklaması yapma ihtiyacı duymuştur.

Milletin parasıyla millete kolonya ve maske dağıtıp üzerine imza atıp hediye diyen anlayışı kınıyoruz. Koronavirüs döneminde tek vücut olması gereken kurumları bölen, yardımları engelleyen anlayışı kınıyoruz. Hesaplarınıza yatan parayı geri iade edin yoksa el koyacağız diyen baskıcı zihniyeti kınıyoruz. Bu dönemde bile siyaseti bırakamayan, tüm vatandaşlarımızı kucaklayamayan politikaları kınıyoruz. Esnaf, işçi, çiftçi zor durumdayken çözüm üretemeyen vurdumduymaz anlayışı kınıyoruz.

AKP’yi ve Muğla İl Başkanlığı’nı yerel yönetimlerimizi izlemeye devam etmelerini öneriyoruz. Vatandaşa hizmet nasıl götürülür noktasında projeleri ile gündem olan belediyelerimiz hangi partiden olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeden vatandaşımızın yanında olmaya devam edecektir. Yasakçı, engelleyici zihniyetlere en güzel cevabı halkımız demokrasiyle verecektir. Bu kara günleri de birlik ve beraberlikle aşacağımıza yürekten inanıyor, bunun için çalışıyoruz. Birlikte başaracağız.

 

Adem ZEYBEKOĞLU                      Halil KARAHAN                                  Aytaç KURT               

CHP Muğla İl Başkanı             CHP Bodrum İlçe Başkanı             CHP Datça İlçe Başkanı

 

Mehmet DEMİR             Zekican BALCI            Mustafa Aytaç KAVAK        İlgin GÖKTEPE

CHP Fethiye İlçe           CHP Marmaris İlçe          CHP Menteşe İlçe             CHP Milas İlçe

Başkanı                              Başkanı                           Başkanı                             Başkanı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.