Bodrum Gündem

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun’dan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Zor Sorular

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun’dan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Zor Sorular

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle oldukça dikkat çeken sorular sordu…

Bodrum Gündem Haber

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle bir soru önergesi verdi.

Önergenin içeriğinde oldukça dikkat çeken sorular var. Bu sorulara bakıldığında Koronavirüs Kovit-19’dan ölenlerin, zatürre, koah veya üst solunum yetmezliği teşhisi nedeni ile rapor tutularak ölüm raporlarının da bu şekilde düzenlendiği yönünde iddiaların olduğu ifade ediliyor…

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’un verdiği bu önerge ile aslında; Koronovirüs Kovit-19 salgınına bağlı olarak gerçekleşen ölüm sayılarının daha fazla olduğu, açıklananlar ölüm sayılarının da aslında gerçeği yansıtmadığı iddia edilmiş oluyor…

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle verdiği soru önergesi şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

            Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Prof. Dr. Metin Ergun

Muğla Milletvekili

 

Basın ve sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, Türkiye’de 2020 yılında Zatürre (Pnömoni), KOAH ve Üst Solunum Yetmezliği teşhisi konan hasta sayılarında ve bu hastalıklara bağlı olarak gerçekleşen ölüm sayılarında geçmiş yıllara kıyasla olağanüstü artışlar yaşandığı iddia edilmektedir. Kamuoyuna yansıyan iddiaların açıklığa kavuşturulması açısından söz konusu verilerin paylaşılması önem arz etmektedir.

Bu bilgiler kapsamında;

  1. Bakanlığınıza bağlı kamu hastaneleri ile özel hastanelerde, 1 Ocak 2020 ve 31 Mart 2020 tarihleri arasında Zatürre, KOAH ve Üst Solunum Yetmezliği teşhisi konan hastaların sayısı kaçtır?

 

  1. Bakanlığınıza bağlı kamu hastaneleri ile özel hastanelerde, 1 Ocak 2020 ve 31 Mart 2020 arasında Zatürre, KOAH ve Üst Solunum Yetmezliği teşhisi konulduktan sonra hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı kaçtır?

 

  1. Bakanlığınıza bağlı kamu hastaneleri ile özel hastanelerde, son 5 yılın 1 Ocak ve 31 Mart tarihleri arasında Zatürre, KOAH ve Üst Solum Yetmezliği teşhisi konan hasta sayısı kaçtır?

 

  1. Bakanlığınıza bağlı kamu hastaneleri ile özel hastanelerde son 5 yılın 1 Ocak ve 31 Mart tarihleri arasında Zatürre, KOAH ve Üst Solunum Yetmezliği teşhisi konulduktan sonra hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı kaçtır?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.