Bodrum Gündem

Bodrum Bahçeşehir Koleji, Balıkçıyı 130. Doğum Gününde Unutmadı…

Bodrum Bahçeşehir Koleji, Balıkçıyı 130. Doğum Gününde Unutmadı…

 

“Evde kal” dığımız şu günlerde, geliştirdiği yenilikçi projelerle uzaktan eğitimlerine devam eden Bodrum Bahçeşehir Koleji; Türk edebiyatının yapı taşlarından biri olan Cevat Şakir’i, her yıl olduğu gibi bu yıl da unutmadı.

Bodrum Gündem Haber

Bahçeşehir Koleji Türkçe zümresi öğretmenleri, “Edebiyatın Deniz Yanı, Bodrum’un Mavi Sürgün’ü; sana, şiirlerinle sesleniyoruz. İyi ki doğdun Cevat Şakir, iyi ki doğdun Halikarnas Balıkçısı!” diyerek Balıkçı’ya sevgilerini kendi seslerinden şiirlerle özel bir videoyla andı.

Zümre öğretmenleri geçtiğimiz yıl da öğrencilerle birlikte, Nurol Kültür Merkezi’nde ilgiyle izlenen “Mavi Sürgün’ün Mimoza Çiçeği” adlı bir anma gecesi gerçekleştirmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Bahçeşehir Koleji Türkçe Zümre Başkanı İlknur Çelik Koç; “Biz edebiyatımıza katkıda bulunan tüm değerlerimizi öğrencilerimize aktarmaya çalışıyoruz. Ancak Halikarnas Balıkçısı’nın bizdeki yeri çok ayrı. Bodrum’un Bodrum olmasına büyük katkıları olan Balıkçı’yı ve eserlerini adeta bizzat yaşama şansına sahibiz. Bu yıl kendi evlerimizden şiirleriyle kendisine seslenerek sevgilerimizi gönderdik.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.