Bodrum Gündem

Süre 15 Gün Daha Uzatıldı…

Süre 15 Gün Daha Uzatıldı…

30 büyükşehir ile Zonguldak’a kara, hava ve deniz yoluyla (toplu ulaşım aracı ve özel araçla) yapılacak tüm giriş ve çıkışlara ilişkin “Şehir Giriş, Çıkış Tedbirleri” konulu ek genelge gönderilerek süre 15 gün daha uzatıldı.

Bodrum Gündem Haber

Bilim Kurulu ve Sağlık  Bakanlığının yaptığı öneriler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, büyükşehir statüsündeki illerde ve Zonguldak’ta şehir giriş ve çıkış sınırlamasının devam etmesinin uygun olduğunun kararlaştırıldığı belirtildi.

3 Nisan 202 tarihli Bakanlık genelgesiyle büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak’tan kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş ve çıkışlara ilişkin kısıtlamanın, bu gece saat 00.00 itibarıyla sona ermesi nedeniyle yayınlanan ek genelge ile süreç 15 gün daha uzatıldı.

Kara, hava ve deniz yoluyla (toplu ulaşım aracı ve özel araçla) yapılacak tüm giriş ve çıkışlara ilişkin “Şehir Giriş, Çıkış Tedbirleri” konulu ek genelgenin geçerli olduğu iller; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa,  Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep,  Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak.

Alınan kararlara uymayan vatandaşlar hakkında başta Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanun’un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.