Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Mobil Bakım Ekibi Görev Başında…

Bodrum Belediyesi Mobil Bakım Ekibi Görev Başında…

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki tamir bakım ekibi kısa sürede bin 469 konteynırın bakımını yaptı, yüzlercesini yepyeni bir görünüme kavuşturdu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi tasarruf tedbirleri kapsamında, kullanılabilir durumdaki çöp konteynırlarının bakımlarının yapılarak daha temiz ve Bodrum’a yakışır bir hale getirilmesi için Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde bir birim oluşturdu. Konteynır Tamir Bakım Onarım Şefliği ekibi yaklaşık 5 aydır, atıl durumda bulunan ve görüntü kirliliğine yol açan 400-800 lt kapasiteli yaklaşık bin 500 çöp konteynırını elden geçirdi.

6 personelden oluşan mobil tamir bakım onarım ve boya ekibi, belirledikleri konteynırların bakım, onarımın ve boyasını olduğu yerde gerçekleştiriyor.

Sadece Tamirat Yapmadılar

Bodrum Belediyesi tarafından projelendirilerek hayata geçirilen “Akıllı Atık Toplama Sistemi” kapsamında, bazı bölgelere yerleştirilen 3 tonluk yeni nesil konteynırların tüm Yarımada için temin süreci tamamlanana kadar kullanımına devam edilecek olan saç konteynırlar yepyeni bir görünüme kavuştu.

Konteynır bakım ekibi bu zamana kadar Bodrum merkez başta olmak üzere Gümbet, Bitez, Ortakent Mahalleleri ile Yokuşbaşı Kavşağı ile Ortakent Kavşağı arasında 72 adet tekli 68 adet de çiftli konteynır giydirme çalışmalarını tamamladı.

Atık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Bodrum Mandalina maskotunun yer aldığı yeşil plastik çim giydirme yapılan çöp konteynırları önümüzdeki süreçte diğer mahallelerde de yerlerini alacak.

Çevreye Duyarlı Bir Bodrum İçin

Doğaya saygılı çevreye duyarlı bir Bodrum için özellikle sigara izmaritlerinin etrafa atılmasını önlemek amacıyla yeni nesil küllüklü çöp sepetleri de devreye sokuldu. Küllüklü çöp sepetleri sahil kesimlerindeki cadde ve sokaklarda, insanların yoğun olarak bulundukları noktalara yerleştirildi.

Maske Ve Eldivenler İçin Atık Kutuları

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bir taraftan da atık maske ve eldivenlerin gerektiği şekilde toplanabilmesi için turuncu renkli atık kutularını muhtelif yerlere yerleştirmeye başladı. Nisan ayı başından bu yana toplam 50 atık kutusu pazar yerleri başta olmak üzere belediye idari binalarına dağıtıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre toplanan maske ve eldivenler 72 saat bekletildikten sonra imha ediliyor

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.