Bodrum Gündem

Öğrencilerin yurt ücretlerinin %30’u MEB tarafından ödenmelidir

Öğrencilerin yurt ücretlerinin %30’u MEB tarafından ödenmelidir

Öğrencilerden kalmadıkları yurdun ücretini istenmektedir. CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan bu duruma itiraz ederek; “Öğrencilerin yurt ücretlerinin %30’u MEB tarafından ödenmelidir. Sosyal Devlet anlayışı bunu gerektirir, devlet öğrencisini de işletmecisini de korumalıdır…” dedi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

MEB VE YÖK 16 Mart tarihinde öğretime bir hafta ara vermiş, sonrasında da uzaktan bir şekilde eğitime devam edilmesi kararı aldı. Bu sürede yurtlarından ayrılan öğrencilerin çoğu ailelerinin yanına memleketlerine dönmek durumunda kaldı.

Öğrenciler Olağanüstü Durumlarda % 30 Ödemek Zorunda Değil…

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 Nisan tarihinde devlet yurtlarında kalan öğrencilerden para almayacağını ve mart ayı için yatırılan ücretlerin yarısını geri ödeyeceğini açıklarken, MEB’e bağlı özel yurtlarda durum farklı yaşanıyor. MEB 15 Nisan 2020’de internet sayfasında bir açıklama yaparak, yurt ücretinin ödenmesi hususunda özel öğrenci barınma hizmetleri yönetmeliğinin 20. Maddesinin geçerli olduğunu söyleyen bir açıklama yaptı. Ancak 20. Madde olağan şartlarda yurtlardan ayrılan öğrencilerin yurt ödemesinin yüzde 30’unun ödenmesini içeriyor.

Özcan; “Devlet öğrencisini de işletmecisini de korumalıdır…”

Olağandışı bir dönemde olunduğunun altını çizen ve bu konuda bir açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan: “Şu bir gerçek ki olağandışı zamanlardan geçiyoruz ve salgın sebebiyle yüz yüze eğitim yapılmıyor; bu sebeple öğrenciler memleketlerine, ailelerinin yanında döndüler. Madde 20 olağan zamanlarda yurtlardan ayrılan öğrenciler için düzenlenmiş, yani olağandışı zamanları işaret etmiyor. Bu sebeple öğrenciler kalmadıkları yurdun ücretini ödemek istememektedir. Bu olağandışı durumda, MEB’in Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı gibi bir hamle yapmasını beklerdik. Ancak MEB bu konuda sınıfta kaldı. Öğrencilerin yurt ücretlerinin %30’u MEB tarafından ödenmelidir. Sosyal Devlet anlayışı bunu gerektirir, devlet öğrencisini de işletmecisini de korumalıdır…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.