Bodrum Gündem

Koronavirüs Bodrum’da Bir Can Daha Aldı (26 Nisan 2020)

Koronavirüs Bodrum’da Bir Can Daha Aldı (26 Nisan 2020)

Koronovirüs Covit-19’a bağlı ölümler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Bodrum’da da devam ediyor. COVİT-19 Şüphesi ile Bodrum’da gerçekleşen ölüm sayısı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, şüpheli ölüm sayısının 13 civarında olduğu bilgisine ulaştık…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da bu gün COVİT-19 şüphesi ile 26 Nisan 2020 öğle saatlerinde bir ölüm daha gerçekleşti. Bodrum’un Göltürkbükü Mahallesinde yaşayan ve bir süredir tedavisi süren 1962 doğumlu T.K. yaşama veda etti ve usule uygun olarak toprağa verildi. Göltürkbükü sakinlerinden aldığımız bilgilere göre Konya doğumlu olan T.K.’nın ölüm raporunda bulaşıcı hastalık-doğal ölüm olarak belirtilmesine karşın, COVİT-19 şüphesi olduğu bilgisi de yer almış.

Bodrum’da COVİT-19’dan veya COVİT-19 şüphesi ile yaşama veda eden 13 kişi oldu. Ancak bu konuda resmi bir açıklama yok…

BODRUM’DA DURUM İYİ, KORKULAN OLMADI…

Geçtiğimiz ay özellikle büyükşehirlerden Bodrum’a çok yoğun bir giriş olması nedeni ile Bodrum’da çok daha fazla vaka ve ölüm bekleniyordu.

Muğla Valiliği başta olmak üzere Muğla İl Emniye Müdürlüğü, Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum ilçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi ve en çok da yurttaşların gerekli önlemleri titizlikle ve hassasiyetle uygulamasıyla vaka sayılarında bir azalma olduğu yönünde bilgiler alıyoruz.

Bu iyi haberlerin devam edebilmesi için Sağlık Bakanlığının uygulanmasını istediği tüm tedbirlerin disiplin içinde ve büyük bir hassasiyetle uygulanması gerekiyor. Özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının vakaların ve ölümlerin azalması yönünde çok olumlu katkısı olduğu da bir gerçek.

Diğer yandan Bodrum’da sağlık hizmeti veren başta Bodrum Devlet Hastanesi olmak üzere, Bodrum Acıbadem ve Bodrum Amerikan Hastanelerinin doktor hemşire ve hastane çalışanları canla başla koronavirüs COVİT-19 ile mücadelelerini başarıyla sürdürüyorlar…

DÜNYADA ve TÜRKİYE’DE SON DURUM…

Covit-19 nedeni ile dünyadaki toplam ölüm sayısı 203 bin 500’ü aşarken, Türkiye’de ise 2 bin 700 civarında. Bodrum’da ise resmi olarak net bir ölüm sayısı olmamasına karşın, Covit-19 şüphesi nedeni ile toplam 13 ölüm var. Lakin dünyada ve Türkiye’de iyileşenlerin sayısında belirgin bir artış olması olumlu bir gelime olarak kabul ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.