Bodrum Gündem

Bodrum’un zeytin dalına, silahlı yanıt / Emin Varol Bodrum Gündem yazıları…

Hatırlarsınız, Asker kökenli olan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Covid-19 salgını duyulduğu gün,  Yunanistan’a ait komşu adalardaki belediye başkanlarına birer “dostluk mektubu” gönderdi. Ardından da Leros, Symi, Patmos, Kalymnos ve Kos belediye başkanlarını arayarak, “Sizler Yunanistan ana karasına uzaktasınız, Bodrum’a çok daha yakınsınız…” dedikten sonra Covid-19 salgını süresince her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.

Başkan Aras, Yunanlı meslektaşlarına, “Ege’yi bir dostluk denizi olarak gördüklerini ve bu bağlamda yapılması gereken her şeyi yaptıklarını” da belirttikten sonra sözlerini, “Sizlerin varlığı, Bodrum için, bizim için çok anlamlı ve çok büyük. İnsanlığın bu ortak problemini çözme yolunda komşunuz ve dostunuz olarak sizin her daim yanınızdayız.” diyerek tamamladı.

Ne kadar güzel değil mi? İçinde her şey var.

Bodrum Belediye Başkanı’nın bu güzel dileklerden oluşan mektubuna, meslektaşlarından cevap geldi mi bilmiyorum.

Ama ben, Kalimynos’dan gelen bir haberle sizi uyarmak istiyorum.

Yunanistan, Bodrum’un yanı başında ağır silahlarla atış tatbikatı yapacak. Yarın ve ertesi gün, çok yakınınızda silah sesleri duyarsanız “korkmayın” veya “ne oluyor?” demeyin diye yazıyorum.

Tatbikat- ağır silahlarla atış haberi, Başkan Aras’ın, “dostluk mektubu” gönderdiği, Kalimynos (Kelemez-Kilimli) Adası’ndan geldi.

Duyuruya göre tatbikat; Muğla ili Bodrum ilçesine bağlı, ancak Yunanistan tarafından işgal edilen Bodrum’un yanı başındaki Keçi Adası’nda ve Türk kara sularında yapılacak.

Diğer silah sesleri ise Aydın’a ait ve yine Yunanistan tarafından işgal edilen Bulamaç Adası’ndangelecek.

Üstelik tatbikat,  ağır silahlarla ve Türk Karasuları’nda yapılacak…

Kalimynos Adası yetkilileri, ağır silahlarla yapılacak tatbikat nedeniyle kendi Balıkçı Derneklerini ve amatör balıkçıları uyardı.

Ben de sizleri, özellikle Bodrum balıkçılarını uyarıyorum. Yarın ve ertesi gün Türkiye’ye ait fakat Yunanistan işgalindeki Keçi Adası ile Bulamaç Adası civarında avlanmayın.

Uluslararası antlaşmalara rağmen, Lozan’da verilen 16 ada ile işgal ettiği 18 adayı silahlandıran Yunanistan, bu adalara yerleştirdiği askerlerle tatbikat yapacak.

Kalymnos news.gr. adlı internet haber sitesine göre; Yunan askerleri, Aydın Bulamaç Adası’nın batısında ve Muğla Keçi Adası’nın güneyinde gerçek mermilerle Türk karasularında su üstü hedeflere ağır silah atışı yapacak.

Bu tatbikat, Bodrum Belediye Başkanı Aras’ın dostluk ve sağduyu mektubuna bir cevap değildir umarım…

Emin Varol’un Yazısında bahsettiği haber; https://www.bodrumgundem.com/2020/04/16/baskan-arastan-yunan-adalarinin-belediye-baskanlarina-anlamli-mesaj/

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.