Bodrum Gündem

BODTO Üyesi Şahıs İşletmelerine İyi Haber

BODTO Üyesi Şahıs İşletmelerine İyi Haber

Kamu Bankaları tarafından küçük esnafa yönelik olarak verilen 25 bin liralık cansuyu kredisinden, Bodrum Ticaret Odası üyesi olan ve cirosu üç milyon TL’yi aşmayan gerçek kişi (şahıs işletmesi) firmalar da yararlanabilecek…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu bankaları tarafından ayrım yapmaksızın tüm esnafa 25 bin lira nakit kredi ve 25 bin lira ticari kart desteği vereceği bildirilmiş ve uygulamaya başlanmıştı. Bu haber birçok küçük esnaf için adeta can suyu anlamına gelmekteydi. Lakin bu destek sadece esnaf odalarına bağlı olan işletmeleri kapsamasından dolayı, Ticaret Odası üyesi olan şahıs işletmeleri tarafından üzüntüyle karşılanmıştı. Doğal olarak Ticaret Odası üyeleri de bağlı bulundukları odalara tepkilerini dile getirmişlerdi.

Bu tepkiler üzerine harekete geçen Bodrum Ticaret Odası, BODTO üyesi şahıs şirketlerinin de 25 bin lira nakit kredi ve 25 bin lira ticari kart desteğinden yararlanabileceği müjdesini verdi.

Konu ile ilgili BODRUM GÜNDEM’in sorularını yanıtlayan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamu bankaları aracılığıyla işe devam desteği duyurulduğunu anımsatarak; “Halkbank tarafından esnafa uygulanan kredi desteği  üyelerimizden gelen talepler ve Odamızın da girişimleriyle kapsamının genişlemesi ile Bodrum Ticaret Odası üyesi gerçek kişi (şahıs işletmesi) firmalarının da başvurularına açılmıştır…” dedi.

Cirosu 3.000.000 TL’yi aşmayan, gerçek kişiler yararlanabilecek…

Bu kapsamda; İşe Devam Desteği – Küçük İşletme Can Suyu Kredisi kapsamında Nakit Kredi ve Paraf KOBİ Kart imkanı sunulacak olup, nakit krediler KGF kefaleti ile kullandırılacağını kaydeden Başkan Kocadon; “Kesinleşmiş son mali yıl sonu cirosu 3.000.000 TL’yi aşmayan, gerçek kişi (şahıs işletmesi) firmalar kredinin hedef kitlesi olup, Krediden 01.04.2020 tarihinden evvel kurulan şahıs işletmeleri faydalanabilecektir…” bilgisini verdi.

Kredi kullanan esnaf ne kadar faiz ödeyecek?

Başkan Kocadon şöyle devam etti; “İşe Devam Desteği – Küçük İşletme Can Suyu Kredisi kapsamında firma otorize kodundan bağımsız olarak, şahıs işletmelerine müşteri talebi doğrultusunda azami 25.000 TL’ye kadar nakit kredi kullandırılabilecektir. Aynı risk grubuna bağlı işletmelerin grup bazında kullanabileceği azami nakit kredi tutarı 25.000 TL’dir. Kredi’ye yıllık %7,50 faiz oranı uygulanacaktır. Kredi kullandırımı sırasında bir defaya mahsus %0,75 peşin kredi komisyonu tahsil edilecektir. İşe Devam Desteği Küçük İşletme Can Suyu Kredisi kapsamındaki Nakit Kredi ve Paraf KOBİ Kart başvuruları sadece www.halkbank.com.tr ve www.halkbankkobi.com.tr üzerinden online olarak alınacak. Tüm gerçek kişi (şahıs işletmesi) BODTO üyelerinin önemle dikkatine sunarız…”

Bu süreci en az hasarla geçireceğimize inanıyoruz…

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon bu olağanüstü dönemde Bodrum iş dünyasına sağlanacak destekler konusunda çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade ederek sözlerini; “Bu olağanüstü süreçte en az hasarla çıkabilmek için Yönetim Kurulumuz ve Meclis Üyelerimiz ile online olarak sık sık bir araya geliyoruz. Akla gelen tüm projeleri ve yöntemler üzerinde tartışıyor ve hemen harekete geçiyoruz. Az laf çok iş felsefesi ile hızlı bir şekilde BODTO üyelerimize katkı sağlamanın gayreti içindeyiz. İnanıyorum Bodrum iş dünyası olarak bu süreci en az hasarla geçireceğiz ve güzel günlere geri döneceğiz. Dileriz öyle olsun…” şeklinde tamamladı…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.