Bodrum Gündem

Osman Gökmen “Şoför Esnafımız, Büyükşehirden Yeterli Desteği Alamıyor…”

Osman Gökmen “Şoför Esnafımız, Büyükşehirden Yeterli Desteği Alamıyor…”

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, yaptığı yazılı basın açıklamasında Bodrum’da ki şoför esnafının zor durumda olduğunu belirtirken “Muğla Büyükşehir Belediyesinden yeteri kadar destek alamadılar” dedi.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bodrum Şoför esnafının zor koşullarda çalışması ve Muğla Büyükşehir Belediyesinden yeterli desteği alamaması konusunda ki basın açıklamamız, aşağıda ilginize sunulmuştur.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan Covid-19 salgınının ekonomiye etkisinin en az zararla atlatılması için, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devletimiz bir dizi tedbirler aldı, almaya devam ediyor. Devletimizle birlikte yerel yönetimlerde kendi sorumlulukları dahilinde bir dizi önlem almakta.

Virüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri de ulaşım sektörüdür. Gerek sefer, gerekse yolcu sınırlandırmaları, şoför esnafımızı zorlamaktadır. Bodrum’da da şoför esnafımız, salgın nedeniyle oldukça zor günler yaşamaktadır.

Bodrum genelinde 685 adet özel halk otobüs ve 800 servis minibüsü görev yapmaktadır. Bu araçlar Muğla Büyükşehir Belediyesi kurallarıyla seferlerini gerçekleştirmekte ve Büyükşehir Belediyesinin tüm talimatlarını harfiyen uygulamaktadır. Ancak yolcu ve sefer sayısı ciddi anlamda düşen şoför esnafımız, bugüne kadar Muğla Büyükşehir Belediyesinden yeteri kadar destek alamadıklarını bizlere bildirmiştir.

Ülkemiz genelinde birçok büyükşehir belediyesi özel halk otobüslerini ve servis minibüsü işleten esnafa nakdi yardım, mazot yardımı gibi birçok destekte bulunurken, Muğla Büyükşehir Belediyesinin bu yönde yeteri kadar adım atmaması, esnafımızı düşündürmektedir. Üstelik 5216 sayılı  Büyükşehir Belediyesi Kanunun ve 5393 sayılı Belediye Kanununun ilgili maddesinde, belediyelerin ulaşım hizmetleri için gelir desteği ödemesi yapabilmesine olanak sağlanmıştır.

Bu yüzden Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bu zor günlerde şoför esnafına gerekli desteği vermesi çağrısında bulunuyoruz.

Biliyoruz ki el ele verdiğimizde, güç birliği yaptığımızda aşamayacağımız sorun yok. Hep birlikte en kısa sürede bu zor günleri atlatacağımıza inancımız tam. Yeter ki bir olalım, birlik olalım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.