Bodrum Gündem

SON DAKİKA DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Gözaltına Alındı

SON DAKİKA DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Gözaltına Alındı

20 kişilik bir grupla, sosyal mesafeye de bağlı kalınarak Şişl’den Taksim’e kadar yürümek isteyen DİSK’e polis müdahale etti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile birlikte yaklaşık 20 kişi yaka paça gözaltına alındı. Taksim anıtına konulacak olan çelenk ise paramparça edildi. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

1 Mayıs kutlaması için (özellikle sosyal mesafe kurallarına hassasiyetle uyularak) çelenk bırakmak üzere Taksim’e çıkmak isteyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da bulunduğu sendikacılara polis müdahale etti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 sendika yöneticisi polis tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 20’nin üzerinde DİSK üyesi, koronavirüse rağmen küçük bir minibüse alınması dikkat çekerken, DİSK Genel başkanı Arzu Çerkezoğlu polise, “DİSK temsilcisi arkadaşlarımız var, bir de her işkolundan bir temsilci başkan arkadaşımız var 20 tane işkolundan. Burada olabilecek en temsili durumdayız. Buradan Taksim Meydanı’na gidip çelengimizi bırakmak istiyoruz. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafında iççi arkadaşlarımız çalışıyorlar. Sabah erken saatlerde milyonlarca işçi arkadaşımız işe gitti, fabrikalarda, atölyelerde çalışıyorlar. Bu kamu düzenini bozmuyor, burada 25 kişinin Taksim’e gitmesi de kamu düzenini bozmaz. Yolumuzu açmanızı istiyoruz…” dedi.

DİSK Genel başkanı Arzu Çerkezoğlu dün gece Fatih Bozoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Bodrum Gündem Canlı Yayına konul olmuştu…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.