Bodrum Gündem

Altan Erbulak’ı Saygı Ve Özlemle Anıyoruz…

Altan Erbulak’ı Saygı Ve Özlemle Anıyoruz…

1 Mayıs 1988’de aramızdan ayrılan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kıdemli üyelerinden, gazeteci, karikatürist, tiyatrocu Altan Erbulak’ın ölümünün 32. yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir anma mesajı yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Altan Erbulak’ın ölümünün 32.yılında yayınladığı mesajda: ‘Altan Erbulak’ı saygı ve özlemle anıyoruz’ dedi.

Ülkenin önde gelen çizerlerinden biri olan Erbulak aynı zamanda usta bir tiyatrocu ve iyi bir gazeteciydi. Ülke kültürüne yaptığı katkılardan ötürü Erbulak’ı minnetle anıyoruz.

Altan Erbulak’ın Özgeçmişi

1929 yılında Erzurum’da doğdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nin Resim bölümünden mezun oldu. Karikatür çizmeye küçük yaşlarda başlayan Erbulak mesleğe 1946 yılında başladı. Vatan, Akşam, Tef, Akbaba, Fırt, Gırgır, Milliyet gibi birçok dergi ve gazetede karikatür çizdi. Hürmüz’le Cafer, Kibar Hırsız sanatçının Türk mizahına kazandırdığı karikatür tipleri arasında sayılabilir. BBC’de televizyon eğitim kurslarına da katılan Erbulak TRT için Alıngan Gemisi, Deneme Televizyonu gibi programları hazırladı. Sinemada çok sayıda filmde rol aldı ve ödüller kazandı.  Taş Arabası, Kazulet Hanımın Minisi,  Sensiz İnsan, Uçuçböceği / Delikır, Yerli Leylek Büyük Gece Özel Gösteri yayımlanan kitaplarındandır. Erbulak 1968-1973 yıllarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Gazetecilik Başarı Ödülleri’nden mansiyon ödülü almıştır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.