Bodrum Gündem

Gerçeği Yansıtmayan Boş Ve Anlamsız Eylemler

Gerçeği Yansıtmayan Boş Ve Anlamsız Eylemler

 

AK Parti Muğla İl Başkanı ve AK Parti Muğla Milletvekilleri “Israrla belirttiğimiz gibi, demokrasilerde muhalefetlerin yapıcı eleştirilerde bulunmaları, halkı doğru bilgilendirmeleri beklenmektedir…” açıklaması yaptı…

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir ve İl Başkanı Kadem Mete yaptıkları ortak açıklamada Muğla’mızın turizmiyle ünlü güzide ilçesi Fethiye’nin son günlerde, her zaman olduğu gibi gerçeği yansıtmayan boş ve anlamsız eylemlerle gündeme getirilmeye çalışıldığına işaret ederek şu açıklamalarda bulundular.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Muğla’mızın turizmiyle ünlü güzide ilçesi Fethiye, son günlerde her zaman olduğu gibi gerçeği yansıtmayan boş ve anlamsız eylemlerle gündeme getirilmeye çalışılmaktadır.

Öncelikle ifade etmek gerekir ki Muğla ilimizde bugüne kadar yapılması planlanan yenilenebilir enerji  (Rüzgar, Jeotermal, Güneş) üretim alanlarına ilişkin yatırım talepleri, ”Doğal Sit Alanları, Özel Çevre Koruma alanları, sulak alanlar, orman ”Hassas Zon”  vb. tanımlı alanlarda kaldığında,  bu taleplere, yetkili kurumlarımızca, özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğümüzce kesinlikle izin verilmemektedir.

Yine bu çerçevede özel bir firma tarafından yapılması planlanan sondaj yöntemi ile jeotermal kaynak arama faaliyetine ilişkin talebe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce uygun görüş verilmemiştir.

Üzülerek görülmüştür ki, muhalefet partilerinin milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir takım gruplar, daha önceden de alışık olduğumuz üzere, Fethiye ilçemizde bilgi sahibi olmadan kamuoyunda dikkat çekmeye çalışmış, “Biz olmasak sondaj yapılacaktı” algısı yapmaya çalışmışlardır.

Orman, kamp alanı, hassas zon olarak belirlenen bölgelerle ilgili doğru olmayan içeriklerle halkımızı yanıltma gayreti gütmüşlerdir.

Kamuoyunu yanıltma telaşınız tüm Muğla halkınca bilinmekte ve sebepleri oldukça iyi anlaşılmaktadır. Muğla’yla ilgili hiçbir yapıcı katkı sunmayanların, yalnızca dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdiği yanıltıcı eylemler, net şekilde anlaşılmıştır.

Böylelikle puan toplayacağını düşünenler yanılgı içindedir. Muğla insanı, ortaya atılan içi boş iddialara inanmak yerine kararını araştırarak vermektedir. Gereksiz telaş, bıkkınlık getirme derecesine gelmiştir.  

Israrla belirttiğimiz gibi, demokrasilerde muhalefetlerin yapıcı eleştirilerde bulunmaları, halkı doğru bilgilendirmeleri beklenmektedir. Ancak, üzülerek görmekteyiz ki; Muğla’mızda da muhalefet anlayışı, içeriği doğru olmayan bilgilerle halkı kandırmak, buradan nemalanarak bazı kimselerin parti içindeki yerlerini sağlamlaştırma çabasından öteye gitmemektedir.

Çevre, doğa, tabiat varlıkları siyasete alet edilemez bu varlıklar başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimizin güvencesi altındadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.