Bodrum Gündem

Bodrum’a Yoğun Göç Haberi ve Fotoğrafı Yalan

 

Birkaç günden bu yana sosyal medyada Muğla girişinde çekilmiş bir fotoğraf ile birlikte “Bodrum girişinde yoğun bir göç yaşanıyor, Bodrum girişinde kilometrelerce kuyruk var” ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım Bodrumluları oldukça tedirgin ediyor. AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen’de bu konu ile ilgili bir yazılı açıklama yaparak; Siz değerli vatandaşlarımızdan ricamız devlet yetkilileri dışında ki hiçbir bilgi ve açıklamaya riayet etmemesidir…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Kilometrelerce araç kuyruğunun olduğu fotoğrafın ve Bodrum’a yoğun bir göç var şeklindeki paylaşımların doğru olup olmadığını anlamak ve kamuoyuna göstermek amacı ile Bodrum Gündem ve Bodrum Kapak Haber olarak Torba girişinde polis kontrol merkezinden canlı yayın yaptık. Böylece sosyal medyada paylaşılan bu tür haberlerin doğru olmadığını kamuoyuna duyurmuş olduk.

Sosyal medyada yer alan fotoğraf, asılsız haber ve paylaşımlar ile ilgili AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen de yazılı bir açıklama yaparak “Muğla’ya seyahat yasağının kaldırılması ve ilin sokağa çıkma kısıtlama listesinden çıkması sonrasında, Bodrum başta olmak üzere il genelindeki turizm merkezlerinde dışardan gelecek nüfusun artacağı yönündeki tartışma ve kaygılar, sosyal medyada yayılan yanıltıcı bazı paylaşımlarla daha da artıyor…” dedi.

Sosyal Medyada yalan yanlış bilgi dönmekte ve bu durum halkımız endişelenmektedir…

AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Osman Gökmen’in yaptığı yazılı basın açıklaması şu ifadeler ile devam ediyor; “Muğla’mıza seyahat kısıtlamasının kalkması üzerine özellikle Bodrum’a yoğun bir giriş yaşandığı, nüfusunun aşırı şekilde arttığı bilgileri çeşitli kişi ve kurumlarca paylaşılmaktadır. Sosyal medyada da bu haberler üzerine birçok yalan yanlış bilgi dönmekte ve bu durum halkımızın endişe duymasına yol açmaktadır. Bunun üzerine yapmış olduğumuz araştırma, durumun hiçte abartılacak bir yönü olmadığını ortaya koymaktadır. Emniyet Müdürlüğü yetkililerimizden almış olduğumuz bilgiye göre Bodrum’a araç giriş çıkış sayısı neredeyse eşittir. Yani işi olan vatandaş daha sonra aracıyla Bodrum’dan ayrılmaktadır. Kalıcı olarak gelen kişi ve araç sayısında bir yığılma yoktur…”

O fotoğraf Yatağan’ın Muğla girişinde çekilmiş…

Bazı mecralarda ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar ise gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken Başkan Gökmen’in açıklamasında; “Zira Bodrum girişinde oluştuğu iddia edile araç kuyruğu fotoğrafı Bodrum’da değil, Yatağan’ın Muğla girişinde çekilmiştir. Yolun o kadar tıkalı olmasının sebebi ise yolda çalışma olmasından dolayıdır. Fotoğrafın çekildiği yolun ilerisi tek şeride düşmektedir ve bu durum sıkışıklık yaratmıştır. Ayrıca Muğla girişinde Emniyet Güçlerimiz tarafından yapılan sıkı kontrollerde yolda yoğunluk yaratmıştır. Kısacası çekilen o fotoğraf Bodrum değil, Muğla girişinde çekilmiştir. Emniyetimizin Bodrum’un Torba girişinde ki polis noktasında da sıkı denetimleri devam etmektedir. Bu yüzden Torba’da oluşan araç yoğunluğu, Emniyetimizin yapmış olduğu titiz kontrollerinden oluşmaktadır…” ifadeleri yer alıyor.

Özel izin dışında bu kısıtlamanın olduğu şehirlerden Bodrum’a gelmek mümkün değildir.

Gökmenin açıklaması şu şekilde devam ediyor; “Bir diğer dikkat çekmek istediğimiz önemli konu ise; Muğla’ya seyahat kısıtlamasının kalkması demek, yasağın devam ettiği şehirlerden Muğla’ya seyahat etmek anlamına gelmemektedir. Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok şehirde giriş çıkış kısıtlaması devam etmektedir. Dolayısıyla özel izin dışında bu kısıtlamanın olduğu şehirlerden Bodrum’a gelmek mümkün değildir. Zaten Bodrum’a gelene kadar Manisa, İzmir, Aydın ve ilçeleri yasak kapsamında olduğu için bu illerde ve ilçelerinde Emniyet güçleri yoğun bir şekilde denetimlerini sürdürmekte ve yasağı ihlal edenlere gerekli cezai işlemi uygulayıp geri göndermektedir. Bodrum’a gelmek isteyen bir kişi sadece Bodrum girişinde değil İzmir, Manisa, Aydın, Söke, Nazilli gibi il ve ilçelerde kontrol edilmektedir. Bodrum’da yaşayan vatandaşlarımızın Bodrum’a aşırı bir giriş olması yüzünden endişe duymasına gerek yoktur. Devletimiz her birimiyle yoğun bir şekilde denetimlerini sürdürmektedir…”

İnanıyoruz ki özlediğimiz günler çok yakındır…

AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Osman Gökmen’in yaptığı yazılı basın açıklaması; “Bizlere düşen, bu süreç boyunca tedbirleri elden bırakmamak, sosyal mesafemizi korumak ve çok gerekmedikçe evden çıkmamaktadır. Ülkemiz virüse karşı tüm dünyanın takdir ettiği bir mücadele sürdürmektedir. Devletimiz ve vatandaşlarımız kenetlenmiştir. İnanıyoruz ki özlediğimiz günler çok yakındır. Siz değerli vatandaşlarımızdan ricamız devlet yetkilileri dışında ki hiçbir bilgi ve açıklamaya riayet etmemesidir…” şeklinde sona eriyor…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.