Bodrum Gündem

Bir Alkış Da Temizlik İşçilerine

CHP’nin işçi kökenli Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Temizlik İşçilerine övgü dolu sözler içeren yazılı bir açıklama yaparak; “Bir Alkış Da Temizlik İşçilerine…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin pandemi sürecinde en yoğun risk altında çalışmak durumunda kalan sağlıkçıların ardından, yine yoğun risk altında çalışan temizlik işçilerine alkış istedi.

Tüm yurtta olduğu gibi Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla İlçe Belediyelerinde çalışan temizlik işçileri, sağlıkçılar gibi risk altında çalışmalarını sürdürmekteler. CHP Muğla Milletvekili Girgin de onlara yönelik övgü dolu sözler içeren bir yazılı açıklama yaptı. Girgin; Pandemi dönemi için ek ödemeler yapılmalı…” dedi.

CHP’nin işçi kökenli Muğla Milletvekili Süleyman Girgin açıklaması şu şekilde;

“Dünya genelinde on binlerce kişinin ölümüne yol açan korona virüsü salgının en yoğun olduğu günlerde sağlık emekçileri gibi çalışmak zorunda kalan bir diğer kesim de temizlik işçileri.

Onlar, biz uyurken sokaklarımızı temizleyenler.

Onlar, uyandığımızda mahallemizi, şehrimizi tertemiz görmemizi sağlayanlar.

Onlar,temizliğin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seren pandemi sürecinde canlarını hiçe sayarak bir saniye bile görevlerini aksatmayan isimsiz kahramanlar,

Onlar temizlik işçileri.

Onların yazı kışı yok.

Her zaman halkın hizmetindeler.

Bugün sabah 07.30’da Muğla Merkez ilçesi Menteşe Belediye temizlik işçilerine ziyaret gerçekleştirdik.

Onların şahsında tüm temizlik işçilerinin fedakarlıklarına dikkat çektik.

Birçoğumuz daha yatağımızda ya da yeni uyanmışken onlar mesailerine çoktan başlamış oluyorlar. Gün ağarırken evlerinden çıkan temizlik işçileri saat 05.00’i gösterdiğinde mesailerini bitirmiş oluyorlar.

Saat 07.30’u gösterdiğinde daha iyi ve temiz bir şehre uyanmamız için diğer vardiya mesaiye başlamış oluyor.

Salgın döneminde Belediye işçilerimiz hizmetlerin aksamaması adına risk altında olmalarına rağmen tedbirleri alarak fedakarca hizmet üretiyorlar. İktidar pandemi döneminde risk altında çalışan başta sağlık emekçileri olmak üzere temizlik işçileri dahil tüm çalışanlara, bu zor günleri atlatacak ek ödemeler yapmalı ve tüm Belediye işçileri kadrolu olmalıdır. Kamuda kadrosuz işçi kalmamalıdır…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.