Bodrum Gündem

Bodrum’da Sokağa Çıkmak Serbest…

Bodrum’da Sokağa Çıkmak Serbest…

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu 24 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili 81 il valiliğine genelge gönderdi. Buna göre yasağın uygulanacağı iller arasında Muğla yer almadı.

Bodrum Gündem Haber

Toplam 16 ilin muaf tutulduğu sokağa çıkma yasağında söz konusu bu iller arasında seyahat de serbest olacak.

Seyahat kısıtlaması kaldırılan iller; Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin, Muğla, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tekirdağ.

Kısıtlama Olan 15 İl…

4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilde 15 Mayıs Cuma günü saat 24:00 ile 19 Mayıs Salı günü 24:00 saatleri arasında uygulanacak.

İç İşlseri bakanlığından Açıklanan Genelgeye Göre; “Bu kapsamda, Valiler tarafından, Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerimizde 03.04.2020 tarihinden itibaren devam eden şehir giriş/çıkış sınırlaması tedbirlerin kaldırılmasına ilişkin ilgili mevzuatı uyarınca gerekli kararlar ivedilikle alınacak.

Şehir giriş/çıkış sınırlamasının devam eden 15 ilimizde 03.04.2020 tarihli ve 6235 sayılı Genelgemizde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek.” denildi

Son haftalarda havaların iyice ısındığı Bodrum’da 65 yaş üstü ve 20 yaş altındakiler için belirlenen tarih ve saatlerde olmak şartı ile bu kapsam dışında kalanlar vatandaşlar da her gün gerekli tedbirlere uymak şartıyla sokaklarda dolaşabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.