Bodrum Gündem

Bodrum Misafir Karşılamaya Hazır…

Bodrum Misafir Karşılamaya Hazır…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, özel bir kanala yaptığı açıklamada “Turizmden başka sığınacak limanımız, sarılacak dalımız yok. Pandemi ile ilgili gerekli tedbirleri alıp denetimleri yapıyoruz. Vatandaşlarımızı Bodruma gelmeleri için bekliyoruzdedi. 

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Medyascope TV’den Dilek Şen’e konuk oldu. Aras, Bodrum’da koronavirüs salgınının kontrol altına alındığını açıklayarak “Yoğun bakım ünitelerimizde hasta yok denecek kadar az, gerekli denetimleri yapıyoruz. Şu an vatandaşlarımızı Bodruma gelmeleri için bekliyoruz.” Dedi.

16 Mart’tan itibaren alınan önlemler ve vatandaşların dikkati sayesinde sürecin kontol altına alındığını belirten Aras, “Şu anda hastanelerimizde herhangi bir yoğunluk yok. Yoğun bakım ünitelerimizde hasta yok denecek kadar az. Vaka sayısı da kontrollü. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte salgına karşı tedbirleri yürütüyoruz, denetlemeleri yapıyoruz. ” dedi.

Bodrum’a gelmeleri konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Aras, “İlk başta gelmeyin demiştik ama sebep belliydi. Bodrum kış nüfusuna göre tüm hizmetlerin dizayn edildiği bir kent. Yaz nüfusu ile salgına yakalanırsak bizim için çok zor bir süreç olurdu. Çünkü sağlık birinci plandaydı o yüzden gelmeyin demiştik. Şuan her şey kontrol altında, seyahat kısıtlaması da kaldırılıyor. Bugün berberler, kuaförler ve AVM’ler açıldı. Şu an vatandaşlarımızı Bodruma gelmeleri için bekliyoruz. ” açıklamasında bulundu.

“Turizmden Başka Sığınacak Limanımız, Sarılacak Dalımız Yok…”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, büyükşehirlerdeki seyahat kısıtlamalarının tamamen kalkması hâlinde Bodrum’da oluşabilecek yoğunluğa karşı önlem alındığını ve kentin normalleşmeye hazır olduğunu söyledi.  Yaz sezonunu durgun geçirmesi beklenen esnafa destek vermek gerektiğini savunan Başkan Aras, “Yerli turizmi çok önemsiyoruz. Bodrum, bu sene her şeyiyle taçlanacaktı ama halk sağlığı her şeyin önüne geçti. Her sene 35-40 milyar dolar turizm girdisinden bahsederdik. Bu sene bizim, 35-40 milyar dolar getiren insanlara destek olmamız gerekiyor. Tekrar döviz girdisi sağlayacak sektör de yine turizm. Bu yüzden hem yerel yönetimler hem meslek odaları hem de hükumet olarak turizmi ayakta tutmamız lazım.Turizmden başka sığınacak limanımız, sarılacak dalımız yok dedi.

 

Yorumlar

  1. MR dedi ki:

    Ne oldu şimdi gelmeyin istemiyoruz derken utanmadın şimdi gelin sığınacak dalımız yok ne demek insanların kalbini kır makamına yakışmayacak açıklamalar yap sonra dön tükürdüğünü yala.