Bodrum Gündem

Derhal Serbest Bırakılmasını Talep Ediyoruz

CHP Bodrum Gençlik Kolları, Adana’nın Yüreğir İlçesi CHP Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasını kınayan bir basın açıklaması yaptı…

Bodrum Gündem Haber

Adana’da 2 aydır gönüllü çalıştığı “Vefa Destek” biriminin kaymakamlık önünde kamyonlar ile beklettiği yardımın nereye gittiğini sorması üzerine gözaltına alınan ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılana Adana’nın Yüreğir ilçesi CHP Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım’a,  Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

İtirazı değerlendiren Adana 4. Sulh Ceza Mahkemesi, şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarttı. Bunun üzerine adliyeye giden Yıldırım tutuklandı.

Adana’nın Yüreğir ilçesi CHP Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasının ardından, CHP Bodrum İlçe Gençlik Kolu Başkanı ve yönetimi bir basın açıklaması yaparak tutuklama kararını kınadı.

CHP Bodrum İlçe başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasına CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ve yönetimi, CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Umut Özdoğan ve Yönetimi, CHP Bodrum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı ve Yönetimi katıldı.

CHP bodrum İlçe Gençlik Kolu Başkanı Alkım Denizaslanı’nın okuduğu basın açıklamasında şu sözlere yer verildi;

“Bilindiği üzere 16.05.2020 tarihinde partimizin Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım haksız ve mesnetsiz iddialar ile tutuklanmıştır. Gençliğin bayramının kutlanacağı hafta da talimatla verilen hukuksuz kararı tanımıyor, derhal tutuklu yoldaşımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Vefa Destek Grubu’nda gönüllü olarak çalışan başkanımız, orada bulunan kaymakam korumasını hayatın olağan akışına aykırı bir şekilde darp ettiği iddiası, iktidarın vatandaşlarımıza çizdiği kusursuz tablo gibi yalan ve gülünçtür.

Eren Yıldırım’ın 17 yaşındaki kardeşine silah doğrultanların yargılandığı değil, yalanlar üzerine kurulu siyasi propaganda ile hedef gösterilen Eren Başkanın tutuklandığı hukuk sistemini kabul etmiyoruz. Gözaltı sonrası serbest bırakılan yoldaşımızın, AKP Genel başkanı tarafından hedef gösterildiği andan itibaren yeniden gözaltına alınarak tutuklanması da ülkemizde adalet olmadığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Gençlik Kolları Yönetimi olarak belirtmek isteriz ki; pandemi sürecinde ülkemizin dört bir yanında hizmet veren partimiz belediyeleri, tüm partili yoldaşlarımız süreci kusursuz bir şekilde yönetmiştir. Halkımıza maske dağıtımını dahi koordine edemeyen iktidarın, fütursuz bir şekilde partimizi ve partililerimizi hedef alması da çok normaldir! Çünkü Kazanacağız! Ve buradan Hakimler ve Savcılar Kurulu yetkililerine sesleniyoruz: Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında talimatlar ve hedef göstermeler üzerine hukuksuz işlem yapmak zorunda kalmayacaksınız.

Tekrardan yineliyoruz; örgütümüz olarak Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım yoldaşımıza en içten selamlarımızı gönderiyor derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.