Bodrum Gündem

Bayramda bırakın denize girmeyi, sokağa çıkmak da yasak

Bayramda bırakın denize girmeyi, sokağa çıkmak da yasak

Muğla dahil bayramda 81 ilin tamamında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından “Bayram günlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından oldukça önemli açıklamalar yaptı. 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilik ve müftülüklerce belirlenen şartları uygun olan camilerin ibadete açılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir süre sadece öğlen namazı kılınacaktır…” dedi.

Ne ülkemizde ne de dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salgınla ilgili olarak; “Tamamen ortadan kalkması tüm dünyada çözümüyle mümkündür. Türkiye olarak yıllarca sınırlarımızı dışarıya kapatıp salgının bitişini bekleyemeyiz. Ne ülkemizde ne de dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz. Evimizden çıkıp girene kadar maske takmayı alışkanlık haline getireceğiz. Ellerimizi her fırsatta yıkayacağız. Dezanfektan ürünlerini sıkça kullanacağız. Maske, mesafe, temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmezi olacaktır…” dedi.

Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri Sokağa Çıkma Yasağı…

15 ilde geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması 15 gün daha uzaltıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan;“23-24-25-26 Mayıs Bayram süresince sokağa çıkma kısıtlaması 81 ilimizde uygulanacak. Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır…” dedi.

Eğitime Son Verildi…

Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran’da faaliyete geçeceğinin de bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında en çok merak edilen ve çok önemli bir konuyu da dile getirdi. Erdoğan; Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır…” dedi.

Ancak bu konu net olarak anlaşılamadı. Zira uzaktan eğitim sisteminin Haziran’ın 19’unda kadar devam edeceği öğrenildi.

 

Turizm ???????????????

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.