Bodrum Gündem

Milas Kaymakamı Eren Arslan Karaova’da ki Yangınla İlgili Açıklamalarda Bulundu

Milas Kaymakamı Eren Arslan Karaova’da ki Yangınla İlgili Açıklamalarda Bulundu

Bugün öğleden sonra Karaova Bölgesinde başlayan ve pek çok mahalleyi etkileyen yangın kontrol altına alındı. Yanana alanla ilgili soğutma çalışmaları devam ediyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Olay yerinden canlı yayın yapan gazeteci Fatih Bozoğlu’nun sorularını yanıtlayan Milas Kaymakamı Eren Arslan, İley mahallesinin boşaltıldığı ile ilgili çıkan söylentinin doğru olmadığını, tedbir amaçlı sadece birkaç evin boşaltıldığını ifade etti. Arslan  “Havaların bu kadar sıcak olması bölgemiz açısından yangın riskini arttırıyor. Her vatandaşımızın tıpkı korona virüsü günlerinde olduğu gibi ormanlarımızın, doğamızın korunmasında da duyarlı davranması çok önemli. İnşallah bir daha böyle bir afet yaşamayız.” Dedi.

Milas kaymakamı Eren Arslan konuşmasına şöyle devam etti “Yangın saat 15:30 sıralarında Kuzyaka Mahallemizin civarında başlıyor. Arkadaşlarımız haberi alınca hem karadan hem havadan müdahale ettiler. Şu anda da soğutma çalışmalarına devam ediyorlar. Tabii ki alanın büyüklüğünü söylemek şu an için imkansız, çünkü çalışmalar devam ediyor.  Ne kadar küçük de olsa ormanlarımız bizim için çok kıymetli. İçinde canlı hayat var. Köylülerimizin yakınlarda zeytinlikleri, tarlaları, mahsulleri var. Çok şükür ki  insanlarımıza herhangi bir tehlike oluşturacak riskli bir durum söz konusu değil. Ekiplerimiz durumu kontrol altına almış durumda, çalışmaya devam ediyorlar. Havaların bu kadar sıcak olması bölgemiz açısından yangın riskini arttırıyor. Her vatandaşımızın tıpkı korona virüsü günlerinde olduğu gibi ormanlarımızın, doğamızın korunmasında da duyarlı davranması çok önemli. İnşallah bir daha böyle bir afet yaşamayız. İley mahallesinin boşaltılması söz konusu değil.  Yangına yakın birkaç evin tedbir amaçlı boşaltılması söz konusu oldu. Mahallenin tamamen boşaltılması gibi bir şey söz konusu değil. “

Yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığının altını çizen Kaymakam Arslan “Teknik açıdan soğutma ve müdahale çalışmaları devam edecek.  Alan itibariyle ne kadar alan kaybımız var onu da daha sonra tespit edeceğiz. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.