Bodrum Gündem

Pandemi Döneminde Blackboard Uzaktan Eğitim Sistemi

Pandemi Döneminde Blackboard Uzaktan Eğitim Sistemi

Blackboard sistemi en basit ifadeyle örgün öğretim süreçlerini dijital ortama taşıyan bir Öğrenme Yönetim Sistemi (Learning Management System – LMS)’ dir. Günümüzde teknolojideki gelişmelerin eğitime yansıması sonucu oluşan Eğitim Teknolojileri kavramının ortaya çıkardığı bir sistemdir.

Öğrenme yönetim sistemleri aracılığıyla örgün öğretimde gerçekleştirilen uygulamalar eşzamanlı ve eşzamansız olarak yürütülebilmektedir. Çevrimiçi ortamların getirdiği avantajlardan yararlanarak eğitime destek olmak amacıyla kullanılmaktadır. Zaman ve mekândan bağımsız olarak öğretmen-öğrenci iletişimini en yüksek seviye tutmak için birçok aracı bulunmaktadır.

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Blackboard, Üniversite ve K-12 seviyesinde dünyanın önde gelen öğrenme yönetim sistemlerinden biridir. Ülkemizde de her geçen gün daha çok kurum tarafından kullanılmaktadır. Covid-19 Pandemisi süresince uzaktan eğitim süreçlerini en sorunsuz yürüten sistemlerin başında gelmektedir.

Blackboard sistemi aracılığıyla öğretmenler; ders materyallerini (dosya, video vb.) öğrencileriyle paylaşabilir, duyuru, mesaj ve e-posta gibi iletişim araçlarını kullanabilir, test ve ödev gibi değerlendirme araçlarından yararlanabilir, tartışma forumlarını kullanarak sınıf içi etkileşimi dijital ortamda gerçekleştirebilir ve sanal sınıf ortamında eşzamanlı olarak canlı ders oturumları gerçekleştirebilirler. Canlı ders ortamında öğretmen ve öğrenciler birbirlerini anlık olarak görebilir ve seslerini duyabilirler. Dosya ve ekran paylaşımı sayesinde işbirliği içinde ders yapabilirler. Öğretmenler anket aracıyla, öğrencilerin görüşlerini anlık olarak öğrenebilirler. Sanal sınıf ortamında gerçekleştirilen dersler kaydedildiği için istenildiği zaman tekrar tekrar izlenebilmektedir.

Blackboard mobil uygulamaları sayesinde öğrenci ve öğretmenler tüm akıllı cihazlardan sistemi en etkili biçimde kullanabilirler.

Bodrum Marmara Koleji Koordinatör Müdürü Hatice Orman; Bodrum Marmara Koleji olarak online eğitim sistemi  Balckboard sistemine geçtiklerini belirtti.Maltepe Üniversitesi destekli dünyanın önde gelen öğrenme yönetim sistemlerinden biri olan Blackboard ile öğrencilerimizi  daha ileriye taşıyacağız ,yaratıcı ve eleştirel düşünebilen araştırmacı öğrencilerimiz bu platformda uluslararası düzeyde bir eğitim alacaklar dedi. Uzman ve deneyimli akademik kadromuz ve en son teknolojik uzaktan eğitim sistemi Blackboard ile eğitimde yeni ufuklar açacağız dedi.

Türkiye’nin dünya okulu olan Bodrum Marmara Koleji ;Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık  yarınlarını oluşturacak Atatürk İlke ve Devrimlerinin bekçisi olan çocuklarımızı yetiştirmeye devam edecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.