Bodrum Gündem

Oda Boro, eşi Sadun Boro’nun yanıbaşında toprağa verildi

Oda Boro, eşi Sadun Boro’nun yanıbaşında toprağa verildi

21 Mayıs 2020 günü yaşama veda eden Oda Bora, eşi Sadun Boro’nun yanıbaşında toprağa verildi. 

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Uzun zamandır kalp yetmezliği sorunu yaşayan 1935 doğumlu Oda Boro,  21 Mayıs 2020 Perşembe günü tedavi gördüğü özel bir hastanede yaşama veda etmişti. Oda Boro Marmaris Karacasöğüt köy mezarlığında 5 Haziran 2015 yılında sonsuzluğa uğurlanan hayat arkadaşı Sadun Boro’nun yanıbaşına defnedildi.

Oda Boro 1965 yılında Sadun Boro ile birlikte 10.5 metre uzunluğundaki “Kısmet” isimli yelkenliyle dünya seyahatine çıkmış Kanarya Adaları’nda aldıkları ve “Miço” adını verdikleri bir kedi de kendilerine eşlik etmişti. Seyahati 3 yılda tamamlayan Boro çiftinin seyahat sırasında “Deniz” adını verdiği bir kızları olmuştu.

Dünyayı dolaşan ilk Türk denizcisi Sadun Boro ve eşi Oda Boro kızları Deniz 8 yaşına geldiğinde 2 senelik bir seyahat daha yaparak Karayipler ve Kuzey Amerika’nın doğu kıyılarını gezmişlerdi.

Sadun ve Oda Boro’nun en yakın arkadaşı duayen gazeteci  Can Pulak sokağa çıkma kısıtlamaları nedeni ile cenaze törenine katılamadığını ifade ederek “Tarihin bir sayfası daha kapandı. Güzel insanlar tek tek sonsuzluğa doğru yola çıkıyorlar. Türk denizciliği bu iki insanı asla unutmayacak. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.