Bodrum Gündem

Bodrum Kaymakamı ve Bodrum Belediye Başkanı Karşı Karşıya Geldi (YORUMLU HABER)

Bodrum Kaymakamı ve Bodrum Belediye Başkanı Karşı Karşıya Geldi (YORUMLU HABER)

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya’nın köşesinde yazdığı yazı Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı  karşı karşıya getirdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın 26 Mayıs tarihli köşe yazısı ile karşı karşıya geldi.

Muharrem Sarıkaya, “Şehirlerarası yasağa VIP araçlı çözüm…” ara başlıklı köşe yazısında Ahmet Aras’ın sohbet sırasında Muharrem Sarıkaya’ya, özel kiralama, VIP yolcu taşıma hizmeti veren bazı şirketlerin araçları ile Bodrum’a insan taşındığını söylediğini iddia ediyor.

Sarıkaya’nın iddiasına göre Aras “İstanbul’dan gelenlerden duyduk; madem VIP araç kiralama şirketleri kendileri ile seyahat edilmesi halinde seyahat yasağını delip izin belgesi almanın yolunu bulmuşlar. VIP araç kiralama şirketlerine gideceği yerin adresi, TC kimlik numarası ve bilgilerini gönderiyorlarmış. Şirket de seyahat serbestisi için gereken izinleri aldıktan sonra İstanbul’dan kapılarının önünden müşteriyi alıp, Bodrum’a kadar getiriyormuş. Çoğu bu yolla gelmiş. Bazıları da izin verme yetkisine haiz tanıdık bildik makam sahiplerinden edinmiş…”

BODRUM KAYMAKAMI BEKİR YILMAZ’IN AÇIKLAMASI…

Bu köşe yazısının ardından da Bodrum Kaymakamlığı, (saat 12:54’de tarafımıza ulaşan) Bodrum’da görev yapan yerel gazetelere “Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan haberde, Bodrum Belediye Başkanı İstanbul’dan Bodrum’a VIP araçlarla gidildiğini, kısıtlamanın bu şekilde delindiğini  ifade etmiştir. İlçemiz giriş ve çıkışlarında sürekli olarak her gün çok sayıda araç kontrole tabi tutulmaktadır. İlçemize yasal olmayan yollarla gelinmesi söz konusu değildir. Açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Bodrum Belediye Başkanının münferit bir tespiti varsa, bu ve benzeri durumları öncelikle Kaymakamlığımıza bildirmesi gerekirdi. İlçemize yazıda ifade edildiği gibi organize şekilde, yasal olmayan bir geliş söz konusu değildir. Yasal izinlerini alarak gelenler ise ilimizdeki birçok noktada kontrolden geçmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur…” şeklinde bir basın açıklaması gönderdi.

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARAS’IN AÇIKLAMASI…

Muharrem Sarıkaya’nın köşe yazısının ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras sosyal medya hesabından (Bodrum Kaymakamlığının basın açıklamasının yerel basına gönderildiği dakikalarda) şu şekilde bir açıklama yaptı;

Bodrum’da ve tüm ülkemizde pandemi sınırlandırmalarının kademeli bir şekilde esnetilmesiyle, seyahat özgürlüğüne kavuşan vatandaşlarımız, yazlıklarına, köylerine ve sevdiklerinin yanına gitmek için harekete geçti. Bodrumumuza da girişler bu süreçte devam ediyor. Salgın döneminde İçişleri Bakanlığımızın ilgili genelgeleri gereği vatandaşlarımız gerekçe gösterip seyahat izin belgesi alarak şehirlerarası seyahat edebilmektedir. Seyahat izin belgelerinin ne şekilde alındığı ve seyahat edildiği konusunda tarafımdan ya da kurumsal olarak basına veya kamuoyuna herhangi bir açıklama, yorum veya bilgilendirme yapılması söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”

EDİTÖR YORUMU

BODRUM’DA BARIŞ ve UYUM İÇİNDE ÇALIŞMA ENGELLENMEYE Mİ ÇALIŞILIYOR?

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras 20 yıl önce Sivas Zara’da birlikte görev yapmışlar. Geçmiş yıllardan gelen bir dostlukları da olan Bekir Yılmaz ve Ahmet Aras bu güne kadar gözle görülür bir uyum içinde çalıştıkları da gözlenmekteydi.

Hükümet ve muhalefetin çatışmalarına rağmen, özellikle Pandemi Salgını sürecinde Bodrum’da uyum içinde başarılı çalışmalara imza atan Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi arasında bir çatışma ortamı yaratılmak istendi. İdari ve Yerel yönetimin karşı karşıya gelmesi için özellikle yardımların yerlerine ulaştırılması konusunda çeşitli söylentiler çıkarılarak kaymakamlık ve belediyenin arası açılmaya çalışıldığı bir gerçek. Lakin bu dostluk ve barış ortamı içinde Bodrum için çalışılmasından rahatsız olanlar var. O kötü niyetliler bu uyumlu çalışma ve barış ortamını bozamayacaklar.

Dileriz Bodrum Kaymakamı ve Bodrum Belediye Başkanı bu uyumu bozabilecek dedikodu ve aslı olmayan haberlere kulak asmadan uyum içinde çalışılmaya devam ederler. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın uyum içinde çalışacaklarından hiç kuşkumuz yoktur…

Dileriz öyle olsun….

Yorumlar

  1. İ. Siret BÂLÎ dedi ki:

    Bana göre, Belediye Başkanı Ahmet ARAS’ın, “VIP araçlarla Bodrum’a gelenler, yasağı deldi,” şeklindeki açıklaması, asla Bodrum Kaymakamlığı’nı, ya da Bodrum Emniyet Müdürlüğü’nü suçlamak için değildir. Burada, Başkanın asıl dikkat çekmek istediği nokta, VIP araçlarla yolcu taşıyan firmaların, İstanbul’dan çıkış izni dahil bir sürü işlemi yapmayı taahhüt ederek, insanları evlerinden alıp, Bodrum’a getireceklerini web sitelerinden ilan ettiklerinin görülerek, bunların engellenmesi, izin almalarının önlenmesidir. Burada da asıl görev, İstanbul’da izni veren ve bu tip araçların İstanbul’dan çıkışını engellemeyen yetkililere düşmektedir. Çünkü, Bodrum’a girişteki kontrol dahil, geçtikleri tüm kontrollerde, yasal izin belgeleri olduğunu gören polislerimiz haliyle yollarına devam etmelerinde ve Bodrum’a girmelerinde bir sakınca görmemişlerdir. Bunun takibi, Bodrum çapında, gelen VIP araçların nerelere yolcularını bıraktıklarının, plaka numaralarının ve bu araçların hangi firmaya ait olduklarının kameralarla saptanacağını düşünmekteyim. Olayları yanlış yansıtarak, biri Bodrum’un en büyük Mülki İdare Amiri olan Kaymakamımız ile diğeri de halkımızın oylarıyla göreve getirilmiş Bodrum Belediye Başkanımız gibi iki değerli kişinin arasının açılmasına neden olacak girişimleri de kınıyorum. Arzu edenler için, sözünü ettiğim bir siteyi burada da paylaşmak isterim. https://www.cnktur.com/istanbul-dan-bodrum-ve-cesme-transfer?fbclid=IwAR1XcTNFMzlWqA3wyUV4KdSIG9zaz-XFT2kAOjkbx-K3I_m5bZSWKrDFVhU
    Saygılarımla.