Bodrum Gündem

Bodrum Yahşi’de Bulunan 50. Yıl Sitesine Atatürk Heykeli Yaptılar

Bodrum Yahşi’de Bulunan 50. Yıl Sitesine Atatürk Heykeli Yaptılar

Ortakent Yahşi’de 50. Yıl Sitesi Yönetim Kurulu, alınan kararla site içerisine Atatürk ehykeli yaptırdılar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

174 haneli sitenin içerisine yapılan Atatürk heykeli, görenlerin büyük beğenisini kazanıyor.

Site yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Cemalettin Şahin, heykel yapımı ile ilgili olarak şunları söyledi “Arkadaşlarla bir araya geldiğinizde varlığımızın sebebi olan Atatürk’ü anma gereği duyuyoruz. Geçen sene böyle bir girişimde bulunmayı konuştuk ve sonrasında da bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Bu yıl 19 Mayıs’ta başkanımızın da katılacağı bir törenle açılışını yapmayı planlıyorduk fakat bu sene biliyorsunuz kovid-19 salgından dolayı böyle bir imkanımız olamadı. Başkanımıza da buradan mesaj olsun önümüzdeki uygun bir süreç içerisinde açılışımıza kendisinde davet edeceğiz” dedi.

Prof. Dr. Cemalettin Şahin sözlerine şöyle devam etti “Sitemiz adından da anlaşılacağı gibi 50.yıl sitesi. Cumhuriyetin 50 yılında kurulmuş yani 1973 yılında.  Biz 1985 yılında taşındık buraya, 35 yıldır komşularımızla beraber güzel tatiller geçiriyoruz. 124 adet evimiz var, denize sıfır siteye özel ecrimisilini ödediğimiz plajımız var. Heykel 3 metre büyüklüğünde ve güzel bir proporsiyonu var, gurur duyuyoruz.1 Haziran’dan itibaren siteye girişlerin hız kazanacağını düşünüyoruz. Bu sene sitedeki evlerin tamamında dolacağını zannetmiyorum. Kovitin  2. , 3. dalga beklentisi nedeniyle bazı arkadaşlarımız konu ile ilgili hassas davranıyorlar haklı olarak. Muhtemelen 70-80 tanesinin dolacağını düşünüyoruz. Sitemizde güvenliğimiz var, şemsiylerimizi yerleştireceğiz sağlık bakanlığı genelgesine uygun hale getireceğiz. 5 metre aralıklarla şemsiyeleri dikiyoruz ve şezlong koymayacağız. Bireyler kendileri getirebilirler bu yıl biraz daha farklı olacak.” Dedi.

Yorumlar

  1. MR dedi ki:

    siteye özel ecrimisilini ödediğimiz plajımıza site dışından kişileri alıyor musunuz .Kıyılar Halkındır sayın hocam plajı işgal etmişsiniz .