Bodrum Gündem

27 Türk Personelinin Gemideki Esareti Sonunda Bitti  VİDEO HABER

Malta bandıralı Mein Schiff 5 isimli kruvaziyer gemisinde mahsur kalan 27 Türk personel bugün yapılan operasyonla Bodrum gemi yanaşma İskelesine alınarak memleketlerine gönderildiler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kaymakamlığı, İlce Emniyet Müdürlüğü ve Merhaba Turizm görevlilerinin denetiminde  gerçekleştirilen tahliye işleminden sonra çoğunluğu Antalya olmak üzere 27 Türk personel pandemi şartlarına uygun bir otobüs ile memleketlerine gönderildiler.

Tahliye işlemi ile ilgili görüştüğümüz Merhaba Turizm firma yetkilisi Süleyman Uysal süreçle ilgili şunları söyledi “Dünyanın en büyük yolcu gemilerinden biri. Daha önce Bodrum’a uğradığı da olmuştu. Pandemi süreci nedeniyle gemi uzun bir süredir operasyonda değil. Üzerinde çok sayıda Türk mürettebatı olan bir gemi. İçerideki bir çok bölümde Türk personeli çalışmakta. Uzun bir süredir gemi demirde bekliyor, karayla bir teması yok. En son Yunanistan’daydı. Ülkemizde pandemi ile ilgili normalleşmeye doğru bir geçiş süreci başladı. Biz de gemi ile ilgili başvurularımızı yaptık, gemide bulunan 27 Türk mürettebatın evlerinde karantinaya alınması ile ilgili.  Gemide yolcu yok, sadece Türk personel izin verildiği şartlarda gerekli kontroller yapılarak ülkemize tekrar girişleri sağlanarak buradan otobüslerle, araçlarla evlerine kadar transfer edilecekler…” dedi.

Tahliyenin hangi şartlarda gerçekleştirildiği ile ilgili sorumuza da cevap veren Süleyman Uysal “Pasaportları ile ilgili gerekli kontrollerin ardından Sahil Sağlık Denetleme Müdürlüğü burada bir muayene yapacak. Dezenfeksiyon ekipleri tarafından personelin çantaları, terminal ve araçlar dezenfekte edilecek. Akabinde bu işlemlerin ardından personel araçlarla evlerine kadar bırakılacaklar. Türkiye’nin dört bir yanına transfer edilecek ve evde kalma koşulları sağlanacak. Gittikleri yerlerde de sağlık kontrolleri yapılacağı söylendi bize. Botlarda da kapasite düşüşü var, altışar kişilik guruplar halinde transfer edilecekler…”

Tahliyenin devlet birimleri ile koordineli şekilde gerçekleştiğini belirten Uysal “Personelin çoğunluğu Antalya bölgesinde yaşıyormuş, diğerleri ülkemizin çeşitli bölgelerine gönderilecekler.  Gördüğünüz gibi gemi yanaşmadı zaten. Personelin transferinin ardından gemi buradan ayrılacak.  Dolayısı ile bir temas da olmadı gemiyle. Personelin gideceği bölgelerdeki mülki amirliklerin bilgisi dahilinde. Devletimiz süreci sağlıklı yürütüyor zaten.  İçinden geçtiğimiz süreç zor ve hassas bir süreç. Bizler turizm bölgelerinde daha da kırılganız bu süreçlerde. Geleceğimizi etkilediği için bizler de daha dikkatli davranıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Ne yazık ki gemi adamlarında böyle problemler oldu pandemi sürecinde. Bir çok gemi adamı sözleşmeleri bitmesine rağmen evlerine dönemediler. Bunun gibi operasyonlar olacaktır. Devletimizi gerekli önlemleri alıyor, bizler de kurallara uyarsak kazasız belasız turizm sezonunu açarız…”

Merhaba Turizm firma yetkilisi Süleyman Uysal sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı “Her şeyden önemlisi sağlık.  Ülkemiz bu süreci diğer ülkelerden daha iyi yönetti. Biz dışarıdan çalıştığımız firmalardan da bu övgüleri alıyoruz. Umarım daha az kayıpla bu süreci sonlandırır ve normalleşmeye başlarız…”

Yetkililerin devreye girmesiyle Yunanistan’ın Pire limanı açıklarında bekleyen Mein Schiff 5 kruvaziyer sabah erken saatlerde Bodrum açıklarına demir attı. Gemisinde çalışan ve sözleşme süreleri dolan 27 Türk vatandaşı Bodrum limanından çıkan bir botun  gemiye 6 sefer yapması neticesinde karaya alınıp gerekli işlemler yapılarak evlerine gönderilmek üzere otobüse bindirildi. Araçlar öğlen sularında Bodrum’dan ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.