Bodrum Gündem

Bodrum’da Başkanlar Arası İddialar ve Açıklamalar Havada Uçuyor

Bodrum’da Başkanlar Arası İddialar ve Açıklamalar Havada Uçuyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Gezi Olaylarının 7. yılı nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından Belediye Başkanı, Ak Parti ve CHP Bodrum İlçe Başkanlarının birbirini itham eden açıklamaları ardı ardına geldi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, 1 Haziran’da Gezi Olayları’nın 7. yılı nedeniyle twitter hesabından “”Gezi7Yaşında” etiketiyle yaptığı “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine bu hasret bizim. Direnenlere ve kaybettiklerimize saygıyla”  paylaşımın ardından Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen belediye başkanını vatan haini ilan etmişti.

Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen, basın mensuplarına gönderdiği yazılı açıklamada kullandığı Gezi olayları sırasında çekilmiş ve yasa dışı örgütlerin flamaları ile terör örgütü liderinin fotoğraflarının yer aldığı bir fotoğraf ile birlikte “

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı isyan edenlerle, vatan hainleriyle beraber misiniz Ahmet Aras?

Gezi Parkı olaylarının 7. Yılında yapmış olduğunuz paylaşımı yüreğimiz yanarak okuduk. Biz sizi vatanını, milletini, bayrağını ve devletini seven biri zannediyorduk. Alenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı bir isyan hareketi olan Gezi Parkı olaylarını övmek size mi kaldı? Vatan hainlerini bir de selamladığınızı söylüyorsunuz. Hiç mi vicdanınız rahatsız olmuyor?

Hangi vatan haini örgütten talimat alıyorsunuz? Hangi vatan hainleri sizi bu gibi açıklamalar yapmaya zorluyor?

Bugüne kadar vatanımızı, devletimizi bölmek isteyenlerle ilişkileriniz ortada. Bu konuda hiçbir soruya cevap veremiyorsunuz… Vatan hainlerinin yardakçılarını yanınızda tutmaya devam ediyorsunuz… Amacınız nedir? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı alenen isyan eden bir etkinliğe nasıl destek verirsiniz? Siz kimsiniz? Kendinizi bu devletten üstün mü görüyorsunuz?

Gezi Parkı olayları sadece ağaçlarla ilgili değildir. Bu olayların arkasında vatan haini bir çok örgüt ve kişi vardır. Siz Ahmet Aras bu kişileri överken amacınız nedir? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne siz de mi baş kaldırıyorsunuz? Vatan hainlerinin bu fotoğrafını savunacak kadar gözünüz kör mü?

Vatan hainlerini selamlayacağınıza bu ülkeye hizmet etmeye çalışın. Altında olduğunuz bayrağa saygı gösterin…

Yapmış olduğunuz bu açıklamayı sadece kınamıyoruz. Sözlerinizi lanetliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür. Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatandır. Vatan hainleri ve işbirlikçileri asla başaramayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti karşısında olan herkesi lanetliyoruz.” Şeklindeki sert açıklamasının yankıları daha dinmeden bugün Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras, kendisine yönelik vatan haini suçlaması için Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen aleyhine tazminat davası açacağını açıkladı.

“Tazminat Davası Açacağım”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen’in yaptığı sert açıklama ve ithamların yer aldığı basın açıklamasına istinaden basın mensuplarının konu ile ilgili sorularına “Bu konuda bir açıklama yapmayacağım.  Sadece manevi bir tazminat davası açacağım ve o tazminat davasından kazandığım parayı da Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’na bağışlayacağım” dedi.

Halil Karahan “Osman Gökmen Haddini Aşmıştır”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın tazminat davası açacağım demesinin üzerinden bir saat bile geçmemişken CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan da yaptığı basın açıklaması ile belediye başkanına sahip çıkarak  “AKP İlçe Başkanı Sayın Osman Gökmen, Bodrum Halkının oyları ile seçilen Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a yönelik üslubunu ve haddini aşan açıklamaları ile Bodrum siyasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

Öncelikle Sayın Gökmen atanmış bir ilçe başkanı, belediye başkanımız ise halkın seçtiği bir başkandır. Belediye başkanımızın neyi paylaşacağına, neyi söyleyip söylemeyeceğine AKP İlçe Başkanı karar veremez. AKP ilçe başkanı ilçede korku ve baskı üzerinden hakimiyet kurmaya çalışmaktadır. Nafile çabalardır. Bodrum sevginin, barışın, hoşgörünün başkentidir ve böyle olmaya devam edecektir.

Habur’da Seyyar mahkemeler kuranlar, Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaranlar, vakti zamanında FETÖ’yle mesai yapanlar, devlet kurumlarından T.C’yi kaldıranlar Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın vatanseverliğini tartışamaz.

Anlaşılan AKP ilçe başkanı sıkışmış, siyasi malzeme bulamıyor. Bodrum’daki bu uyum ve çözüm üreten hizmet anlayışı Sayın Gökmen’i rahatsız etmiş. Seçilmiş belediye başkanlarımızı bilgi kirliliğiyle ve yakışıksız üslupla eleştirmesi siyasi nezakete ve Bodrum’un hoşgörü zeminine yakışmamaktadır.

“Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine bu hasret bizim” Nazım dizeleriyle paylaşım yapan Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın sonuna kadar yanındayız” dedi.

CHP’liler, basın toplantısı sonrası Başkan Aras’ı makamında ziyaret etti.

Osman Gökmen “Söylediklerimin Sonuna Kadar Arkasındayım “

Bodrum’da görev yapan basın mensupları CHP İlçe Başkanı Halil Karahan’ın ilçe binası önünde yaptığı basın açıklamasının daha haberini yayınlayamadan Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen Belediye Başkanı Aras ve CHP İlçe Başkanı Karahan’ı hedef alan yeni yazılı açıklamalarda bulundu. Gökmen açıklamasında ““Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne güya ağaçları bahane ederek alenen isyan edenleri ve onu övenleri savunmak, tam da CHP Bodrum İlçe Başkanı Sayın Halil Karahan’a yakışan bir durumdur. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’yi bu zihniyet ne hale getirmiştir. Yazık!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın şahsım hakkında manevi tazminat davası açma kararına da inanılmaz sevindim. Kendisi bir de bu isyan hareketini öven paylaşımını Yüce Türk Adaleti önünde anlatsın, biz de amacını anlayalım. Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Savunulacak hiçbir şeyi olmayanların kendi taraftarlarına şirin gözükmek için böyle çaresiz çabalara girmesi beklenen bir durumdur. Adalet önünde görüşmek üzere Sayın Aras.” Dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.