Bodrum Gündem

Bu bir karalama kampanyasıdır (Video Haber)

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, özellikle yaygın basında iki şezlongun günlük bin liraya kiralandığı haberleri ile ilgili olarak, “Bu bir karalama kampanyasıdır” dedi. Başkan Kocadon Bodrum plajlarına getirilen beyaz kumların salda gölünden çalındığını da ifade ederek, Bodrum’un yapısını değiştirmeye çalışanları sert bir dille eleştirdi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ve BODTO 5 No’lu Konaklama Sektörü Meslek Komitesi Başkanı Ömer Faruk Dengiz gündeme dair önemli açıklamalar yaptılar. BODTO Başkanı Mahmut Kocadon özellikle yaygın basında ve TV’lerde çıkan Bodrum’da fahiş fiyatlı işletmeler ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek   Bodrum’un her kesime hitap edecek özellikte bir turizm destinasyonu olduğunu kaydetti. Kocadon çok çarpıcı bir iddiada da bulunarak, bazı tesislerin koruma altındaki Salda gölünden Bodrum’a beyaz kum getirdiğini de açıkladı…

BODTO Başkanı Kocadon gazetecilerin son günlerde basında yer alan Bodrum’da iki şezlongun günlük bin lira, aylık 24 bin liraya kiralandığı şeklindeki haberlere oldukça sert tepki vererek “Bu haberler Bodrum’u karalama kampanyasıdır…” dedi.  Başkan Kocadon şunları söyledi; “Covid-19 gündemi dışına çıkıldı ve iki günden bu yana ciddi bir Bodrum’u karalama kampanyası yapılıyor. Neden yapılıyor anlamış değilim. Ayvalık’tan Alanya’ya kadar olan turizm bölgesinde nedense özellikle Bodrum üzerinde ciddi oyunlar oynanmakta. Bu haberler her yerde yayınlandı. Neymiş? Şezlong günlük bin lira, aylık 24 bin lira gibi. İyi de hangi otel belli değil. Kim yapıyor, hangi beach, o da belli değil. Bodrum’la ilgili pahalı algısı yaratılıyor. Böyle bir şey yok. Zaten otellerin yüzde 97’si kapalı olan bir Bodrum’da bu haberler kesinlikle yanlıştır. Bodrum Türkiye’nin turizmdeki marka değerlerinden birisidir. Hiç kimsenin Bodrum’un ismini böyle lekelemeye hakkı yoktur…”

“Bodrum’da her kesime hitap eden yerler var…”

Bodrum’un marka ve haber değerinin çok yüksek olmasından dolayı gazetelerin ve televizyonların reyting için bu haberleri öne çıkardıklarını ifade eden Başkan Kocadon; “Bu haberler başka yerler için olsaydı bu kadar takip edilip okunmayacaktı. Bodrum’da her kesime hitap eden otel ve restoran var. Lüks de var, normal vatandaşın tatil yapacağı yerler de var. Biliyorsunuz üç sene önce lahmacun meselesi başımıza bela olmuştu. Beş tane lahmacun 150 liraya satıldı diye. Ama kimse bunun detaylarını araştırmadı. Otelden 10 mil açıktaki motoryata lahmacun istenmiş. Bu bedel de lahmacunun değil, o hizmetin bedeliydi. Bodrum’da beş tane lahmacun 150 liraya satılıyor gibi bir algı yaratıldı. Ama bugün odamızın karşısındaki restoranda 11 liraya lahmacun var. Lahmacunları da gayet de güzel. Bodrum’u tercih edecek vatandaşlara böyle haberleri ciddiye almamalarını rica ediyorum…” şeklinde konuştu.

Biraz soru işareti var…

Bodrum’da otellerin büyük ölçüde sezona hazır olduğunu kaydeden Mahmut Serdar Kocadon, seyahat yasağının kaldırılması ile ilgili ise “Turizm açısından bakarsak olumlu ama virüsün tekrar canlanması açısından biraz soru işareti var. Ama gerekli önlemleri alırsak, maskemizi de takarsak, kurallara uyarsak sorun olmaz…” dedi.

Salda Gölü’nden kum getiriyorlar!

BODTO Başkanı Kocadon, son zamanlarda Bodrum sahillerinde görülen beyaz kumlar ile ilgili sorumuza oldukça ilginç bir iddiada bulunarak yanıt verdi. Başkan Kocadon; “Bodrum plajlarına yakışmayan bir şeyler yapıyorlar. Bodrum’u Maldivler yapmaya çalışıyorlar. Ne gereksiz bir iş. Hem mermer tozu, bir de Burdur’daki Salda Gölü’nün kumunu çalıp getiriyorlar buraya. Onu döküyorlarmış. Hem oradaki göle, hem de buradaki plaja ciddi zarar veriyorlar. Hiç gerek yok. Bodrum’u Bodrum olarak satalım…” dedi.

“İyi sezon açılmadı, yoksa Türkiye’ye rezil olacaktık…”

Bodrum Limanı’ndaki çalışmalar hakkında sorduğıumuz soruya da yine çok dikkat çeken bir yanıt veren BODTO Başkanı Mahmut Kocadon; “İyi ki salgın oldu da sezon açılmadı. Yoksa Türkiye’ye çok rezil olacaktık. Bütün şantiyelerde çalışılırken Büyükşehir orayı neden durdurdu anlamadım. Önlem mi alamadılar bilmiyorum. Bu işleri bıraktı ve şu anda rezil durumdayız. Umarım bir an önce bitirilir de denizcilerimizin bu mağduriyetini giderirler…” şeklinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü eleştirdi.

“Sağlıklı Turizm Belgelendirmesi” alınması konusunda teşvik edecektir…

BODTO 5 No’lu Konaklama Sektörü Meslek Komitesi Başkanı Ömer Faruk Dengiz ise oldukça dikkat çeken ifadelerin yer aldığı bir sunum yaptı.

Ömer Faruk Dengiz’in sunumu şu şekilde;

“Bu topraklarda Cevat Şakir Kabaağaçlı, yani namı diğer Halikarnas Balıkçısı üzerine cümle kurulacaksa, söze “MERHABA” diyerek başlamak, bir vefa borcudur.

Türkiye’yi etkisi altına alan amansız COVID19 pandemesinden dolayı evlerde olanlara “MERHABA” yaraşır.

Şimdi öyle bir otel hayal edin ki orası Bodrum’un en güzel oteli olsun!

Tabiatın nadide bir köşesinde, denize çok yakın, yamaçta kurulmuş bir otel…

İçinde gülümseyen çalışanları, özgün yemekleri, ferah ferah içip serinlettiren güzel içecekleri, doğasıyla bütünleşen bahçeleri, engin masmavi denizi, sahilde ayağınıza yakan kumları, kulağınıza hoş gelen müzik ritimleri olan bir oteli hayal ediniz. Bu hayalde sadece “siz” eksiksiniz. O otel, anca sizin varlığınızla güzel olur. Yoksa bir hayal olamaz…

Bu yüzden; bahsettiğim o güzel hayaliyle bir tatil yapmanız için Bodrum’da yer alan oteller sağlık konusunda gerekli önlemleri alınması konusunda çaba sarf ediyorlar.

Bunlar özetle; oteller bünyesindeki tüm departman ve birimler için COVID19 pandemesi karşısında oluşturulmuş bir “Eylem Planı” hazırlamaktadırlar.

Genel alanlarda yer işaretleri, yönlendirmeleri, bariyerleri gibi güvenli sosyal mesafeleri oluşturuyorlar.

Açık büfelerde aşçı ve servis elemanlarınca hazırlanacak yemek sunumlarında metodları değiştiriyorlar. 

Gerekli alanların tespit edilmesi ve dispanserlerin yerleştirilmektedir.

Gıda güvenliği, satınalma, mal kabul depolama ve atık yönetim faaliyetleri konusunda kayıt alınacak şekilde takibi yapacaklardır.

Odamız olarak otelde çalışanlarına hijyen ve COVID19 temel eğitim kursları vermeye başlayacağız. Diğer yandan otelleri için bakanlıkça yayınlanan genelgeleri bir arada olduğu açıklayıcı ve uygulamalı “COVID19 Yönetim Kılavuzu” yayınlanacaktır. Otellere Kültür ve Turizm Bakanlığı’n hazırladığı “Sağlıklı Turizm Belgelendirmesi” alınması konusunda teşvik edecektir. Otellerine Normalleştirme süresince odamız olarak önlemler konusunda bilgi ve tecrübe dayalı uygulamalarda her zaman yardımcı olacaktır.

O otelin hayalinizi kurmaya devam ediniz… Belki bir gün belki de yarın gelirsiniz otele…

Tekrardan kavuşacağımız o güne kadar sağlıcakla kalınız…”

 

Yorumlar

  1. Mine Göksu dedi ki:

    Sayın Kocadon
    Yıllardır Bodrum’u Bodrumluktan çıkaran imar izinleri ve alt yapısı son derece yetersiz olan mini bir şehirde bu kadar insana satış yapıp,sonra da “” Gelmeyin” diye bar bar bağırmak doğru muydu.?Bir tek yazlık mekan Bodrum’mu? Diğerlerinin sağlık sistemleri çok mu yeterli ? Hayır ama kimse bizim Başkan gibi ” gelmeyin” diye bayrak açmadı.Bodrum’a 20 sene önce gelmiştim ama artık “nereye kaçayım” diye araştırma yapıyorum.Bodrum yakında bir tatil beldesi değil,bir işkence ve yolunma mekanı olacak.Yazık oldu güzel Bodrum’umuza.Paraya satılan güzel kızlar gibi ,para için mahvedilen cennetime yanıyorum.Kadersiz güzeller gibi onun da sonu geldi.