Bodrum Gündem

Bu Maskeler Çok Güleç

Bu Maskeler Çok Güleç

Öncelikle Bodrum’a, bölgemize sonra tüm Türkiye hatta Dünya’ya örnek olması amaçlanan ‘Gülen Maskeler Projesi’ Turizm sektörüne bambaşka bir motivasyon getireceğe benziyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

2020 yılı sıkıntılar ile başladı ve bu sıkıntı özellikle Mart ayı itibarı ile pik yaptı. Covit-19 Koronavirüs’ün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alıp ölüm haberleri gelmeye başladığında büyük bir panik yaşadık. Kimimiz dezenfektan malzemeleri arayışına girdi ve 15 liralık kolonyalara 70-80 ve hatta daha fazla paralar ödemeye başladık. Keza bir maske için 50-60 ve hatta 100 liranın üzerinde paralar ödendi. Fahiş fiyatlardan rahatsız olan ahali homurdanmaya başlayınca, AK Parti Hükümeti maske satışını yasakladı. PTT ile 82 milyona maske dağıtımı yapılacağı söylendi, başarısız oldu. Eczaneler vasıtası ile telefonlara gelen kodu göstererek dağıtım yapılmayı denediler, o da olmadı. Bu başarısızlık büyük bir panik ve kaos ortamı oluşturdu. Ahali yine homurdanmaya başlayınca maske satışı serbest bırakıldı.  Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerekir ise özellikle belediyeler maske dağıtımında çok başarılı oldu ve sorununu büyük ölçüde çözdü. Özellikle CHP’li Belediyeler bu süreci çok başarılı bir şekilde yönettiler.

Sonuçta artık maske satışı serbest. Lakin şimdi başka bir sorun ortaya çıkıyor. Uygun özellikte ve kalitede maske satışı yapılabilecek miydi? Piyasada satışa sunulan çok çeşitli maskeler var. Ancak bu maskelerin büyük bölümü bizleri koronavirüsten koruyamayacak kadar kalitesiz.

Gülen Maskeler Motivasyonu Artıracak…

Bodrum’da iş yaşamını sürdüren genç bir girişimci Dilşat Alkan bu önemli ihtiyaç olan maskeleri küçük dokunuşlarla farklı bir hale getirdi. %100 koton malzemeden üretilen, Avrupa standartlarına uygun, yirmi defaya kadar yıkama ömrü olan, markaların kendi kurumsal renklerine göre çeşitlendirebileceği ve tekli poşetlerde kullanılacak olan bu maskeleri yeni normalleşme sürecinde piyasaya sundu.

Satsuma Marketing Solutions Ajansının sahibi Dilşat Alkan “gülen maskeler” için şunları söyledi; “Sağlık Bakanlığı’nın şart koştuğu tüm standartlara uygun olarak üretilen bu maskeleri satışa sunmadan önce uzun bir araştırma süreci geçirdik. Sonuçta bu ürünlerin görsel olarak insanların sempatisini kazanacak olmasının yanı sıra kullanan firmanın da güvenilirliğine zarar vermemesi gerekiyordu. “Gülen Maskeler” fikri aslında hizmet veren ve hizmet alanın iki taraflı motivasyonunu arttırmak ve Türk Misafirperverliği’nin asla engel tanımayacağını tüm dünyaya göstermek olan, özünde bir sosyal sorumluluk projesidir. Özellikle bölgemizin en önemli yaşam kaynağı olan Turizm’e bir katkımız olması için kendimizi bir fikir üretmeye mecbur hissettik. “Bu proje COVID19 süreci sonrasında hizmet sektörü çalışanlarının müşteriler ile iletişimi için özel olarak tasarlandı…”

“Gülen Maskeler”  özellikle Bodrum’lu işletmeler tarafından çok tercih edilmesi bekleniyor. İletişim için [email protected] adresinden kendilerine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.