Bodrum Gündem

Muğlalı kadınlar çiçek taleplerine yetişemiyor

Muğlalı Kadınlar 3 serayı 27 seraya çıkardılar 18 milyon çiçek üretti. Muğla Büyükşehir Belediyesinin alım garantisi verdiği ve tamamını kadınların oluşturduğu Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 3 sera ile başladıkları çiçek serasını 27’e çıkarırken ürettikleri 18 Milyon çiçeği Türkiye’nin değişik illerine gönderdiler.

Bodrum Gündem Haber

Köyceğiz ilçesinde 2015 yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 3 üretici ile başlattığı alım garantili çiçek üretiminde bugün 30 bin 500 metrekare alanda 27 sera ile mevsiminde 60 üretici rakamlarına ulaştı. Bugüne kadar 18 Milyon 013 bin 985 adet çiçek üreten seralar sadece Muğla’yı süslemekle kalmadı aynı zamanda Aydın, Isparta, Burdur, Antalya ve Afyon’da da parkları, yeşil alanları süsledi.

Alım Garantili Çiçek Üretimi seralarında üreticilerin tamamı kadınlardan oluşuyor. Muğla’nın verimli topraklarında kadın eliyle rengarenk çiçekler üretiliyor. 2015 yılından beri üretimi arttırarak devam ettirdiklerini söyleyen üreticiler koronavirüs sürecinde insanların evlerinde kaldığı için çiçeklere olan talebin iki kat arttığını, talebe yetişemediklerini, kimi zaman alıcılara ellerinde çiçek kalmadığını söylemek zorunda kaldıklarını belirttiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.