Bodrum Gündem

Devlet geleneğimize yönelik ibret verici bir saygısızlıktır…

Devlet geleneğimize yönelik ibret verici bir saygısızlıktır…

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun verdiği soru önergesine ciddiyetsiz bir şekilde yanıt verildiğini kaydederek “Asli görevlerinden biri iktidarı denetlemek olan TBMM’nin iktidar tarafından ciddiye alınmadığının en basit göstergesidir. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin Türkiye’yi getirdiği nokta işte budur…” dedi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun koronavirüs salgınından zarar görecek olan turizm sektörü ile ilgili olarak verdiği soru önergesine hiçbir spesifik cevap verilmediği gibi, Cumhurbaşkanı’nın 13 Nisan 2020 tarihinde kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmanın video linki gönderilmiş.

Metin Ergun bunun bir ciddiyetsizlik olduğunu ifade ederek “Bu hadise basit bir hadise değildir.  Asli görevlerinden biri iktidarı denetlemek olan TBMM’nin iktidar tarafından ciddiye alınmadığının en basit göstergesidir. İşlerine geldiği zaman Gazi Meclis edebiyatı yapanlar, işlerine gelmediği anda TBMM’yi adeta yok saymaktadırlar…” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı sorularımızı yanıtlayamadı…

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı; “22 Nisan 2020 tarihinde koronavirüs salgınından zarar görecek olan turizm sektörümüzle alakalı olarak ortaya çıkan sıkıntıları sıralayarak, bu sıkıntılara yönelik Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdik. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 14 Mayıs 2020 tarihli gelen cevapta hiçbir sorumuza spesifik cevaplar verilmediği gibi, Cumhurbaşkanı’nın 13 Nisan 2020 tarihinde kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmanın video linki gönderilmiştir. “Acaba kaçırdığımız bir şey mi var?” diyerek konuşmayı izledik. Fakat soru önergesindeki sorularımızla ve turizm sektörü ile alakalı yine bir şey bulamadık…” dedi.

Devlet geleneğimize yönelik ibret verici bir saygısızlıktır…

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun bu hadisenin basit bir hadise olmadığını da vurgulayarak “Asli görevlerinden biri iktidarı denetlemek olan TBMM’nin iktidar tarafından ciddiye alınmadığının en basit göstergesidir. İşlerine geldiği zaman Gazi Meclis edebiyatı yapanlar, işlerine gelmediği anda TBMM’yi adeta yok saymaktadırlar. Söz konusu ciddiyetsizlik hem TBMM’nin kurumsal yapısına, hem milletimize, hem de devlet geleneğimize yönelik ibret verici bir saygısızlıktır. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin Türkiye’yi getirdiği nokta budur. Bu konuda hükmü milletimizin vicdanına bırakıyoruz…” diyerek açıklamasını tamamlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.