Bodrum Gündem

Kontrolden çıkan bot 20 yaşındaki gence çarparak ölümüne neden oldu

Kontrolden çıkan bot 20 yaşındaki gence çarparak ölümüne neden oldu

Yalıkavak Marina’da meydana gelen talihsiz kazada 20 yaşındaki Emir Balkaya kontrolden çıkan motorun çarpması sonucu hayatını kaybetti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bu sabah 08:00 civarında Yalıkavak sahilinde yürüyüş yapanlar adeta şoka girdiler. Bir şişme Zodiac botun süratle sahile doğru geldiğini görenler gözlerine inanamadılar. Feci kazayı yapanların, Yalıkavak açıklarında alargada bulunan bir teknede çalışan 20 yaşlarındaki Ali Murat Şişman ile Emir Balkaya olduğu öğrenildi. İki genç kumanya almak için lastik botla tekneden ayrılarak karaya gelmek isterken bu feci kaza meydana geldi.

Olay şu şekilde gerçekleşti…

Nedeni bilinmeyen bir şekilde arızalanan bottaki 20 yaşlarındaki gençler, dengelerini kaybederek denize düştü. Bir süre etrafında döndükten sonra kıyıdaki tekneye ve iskeleye savrulan botun çarptığı 20 yaşındaki Emir Balkaya ağır yaralandı. Kendi çabalarıyla yüzerek kıyıya çıkan Ali Murat Şişman da arkadaşı için yardım istedi.

Ancak kontrolden çıkan botun yaraladığı Emir Balkaya kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Görgü tanıkları yaşananları anı anına izlediler…

Görgü tanıkları kendi aralarında sürücüsü olmadığını fark ettiklerini ifade ederek olayı şu şekilde anlattılar; “Bot Yalıkavak Marina’da teknelerin arasından bir geçit bulup girdi ve sahile büyük bir gürültüyle çarptıktan sonra havalandı. Yatların bir kısmının kıç taraflarını da parçaladıktan sonra, bir kez daha havalandı. Kompozit gövdesi de ikiye bölündü ve ters dönüp battı…”

Feci kazayı dakika dakika izleyen görgü tanıkları kazanın ardından yaşananları da şu şekilde anlattılar; “5 dakika sonra da kıyıya bir başka şişme bot ulaştı ve içinden 2 yaralı genç sahile çıkarıldı bir tanesinin hem kalçasında hem başında ve  yüzünde yaralar vardı. Bizimle yürüyen doktor arkadaş suni solunum, kalp masajı yapmaya çalıştı ama zaten gözleri gitmişti, nabız yoktu. birkaç dakika sonra ambulansta geldi onlar da bir şeyler yapmaya çalıştılar ama olmadı. Olasılıkla öldü zira ambulans pek de telaşlı olmayan bir şekilde sahilden ayrıldı. Sonradan öğrendik ki bu gençler botlarıyla Yalıkavak körfezi’nin içinde sürat yaparlarken kontrolü kaybedip denize düşmüşler ama böyle bir durumda motorun elektriğini kesen teli bileklerine takmadıkları için bot son sürat dönmeye devam etmiş ve denizdeki iki kişiyi de biçmiş, ondan sonra da bir şekilde düz bir rota tutturup gelip Marina’ya dalmış…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.