Bodrum Gündem

Muğla AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’den SAĞ Kroşe – 1

Muğla AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’den SAĞ Kroşe – 1

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun, Ak Parti ve AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’yi hedef alan açıklamaların ardından Kadem Mete’de CHP Muğla İl Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü bir açıklama yaptı. Çok sert sözlerle Muğla Büyükşehir Belediyesini eleştiren Kadem Mete “Sayın Gürün tam 21 yıldır Muğla Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. Bunca yıldır Muğla’nın merkezinde kanalizasyon sorununu çözebilmiş değil…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete 21 yıldır Muğla’da belediye başkanlığı yapan Osman Gürün’ün kanalizasyon sorununu çözemediğini belirterek “Daha yakın zamana kadar Muğla’nın merkezindeki Valilik Binası’nın fosseptiğini bile vidanjör ile çözülüyorken bizim yurtlar için çözüm beklememiz fazla iyimserlik olur…” dedi. Ayrıca CHP İl Başkanı’nın yaptığı açıklamaların büyük çoğunluğunun gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 “21 yıldır sorun çözülemedi”

Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete “Biz ne zaman Büyükşehir Belediyesi’nin yanlışlarını söylesek Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanı eline tutuşturulan metin ile cevap vermeye çalışıyor.  Çünkü bildiği konular değil…” diye başladığı açıklamasında  “Konuşurken de ne konuştuğunu çok iyi  bildiğini sanmıyorum. Verdiği örnekler ve rakamlar bunun en güzel ispatıdır zaten.

Muğla Büyükşehir olmadan 1984 yılından beri Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı tarafından yönetiliyorken bu talihsizlik 1999 yılında Osman Gürün’ün belediye başkanı olması ile devam ediyor. Ve Sayın Gürün tam 21 yıldır Muğla Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. Bunca yıldır Muğla’nın merkezinde kanalizasyon sorununu çözebilmiş değil…” dedi.

 “Osman Gürün halen foseptik ile hizmet vermeye çalışıyor”

Mete, CHP İl Başkanı’nın “Bize danışmadan yerleşim alanı olmayan yere yurt yapmışsınız, TOKİ yapmışsınız” gibi açıklamaları olduğunu belirterek “Kredi Yurtlar Kurumu’nun ilk yurt yapılırken yani 2018 yılında belediyeye yazdığı yazı var. Bu yazıda 2020 yılında inşaatı tamamlanacak olan yurtların su ve kanalizasyon için gerekli alt yapının sağlanması talebinde bulunulmuştur.

Belediyenin verdiği cevapta içme suyu ile ilgili projenin hazırlandığı, kanalizasyon sorunu ile ilgili olarak da 2019 yılı proje ihalesi kapsamında projesi hazırlanarak önümüzdeki dönemde yatırım programı kapsamında değerlendirileceği söylenmiştir.

Gelinen noktada su ihtiyacının giderilmesi için üniversitemizin depolarından 1700 m isale hattı çekilmesi ve yeni yurtlar için 500 metreküp su deposu yapılması bu masrafların da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanması yoluyla sorun giderilmiştir.

Su konusunda olduğu gibi kanalizasyon konusunda da bir çözüm üretemeyen belediye yöneticilerinin mazeretleri üzerine bakanlığımız sorunu paket arıtma yöntemi ile çözüme kavuşturmayı planlamaktadır.

21 Yıldır belediye başkanı olan Osman Gürün halen fosseptik ile kanalizasyon hizmeti vermeye çalışan bir belediye yönetmektedir. Muğla’nın en karlı işletmeleri sanırım özel vidanjör hizmeti sunan işletmelerdir.

Muğla’da nerenin kanalizasyon sorununu çözüldü de yurtların kanalizasyon sorununun çözülmesini bekliyorsunuz diye eleştirilebiliriz. Buna açığız. Daha yakın zamana kadar Muğla’nın merkezindeki Valilik Binası’nın foseptiğini bile vidanjör ile çözülüyorken bizim yurtlar için çözüm beklememiz fazla iyimserlik olur…”  dedi

“Siz fuar alanını hastane diye tanıtmaya kalktınız”

Kadem Mete CHP’li yöneticilerin, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ak Parti hükümeti tarafından yapılan hastanenin, yurtların, okulların, TOKİ Evlerinin daha fosseptiğini çözemediğini belirterek “Dünyayı saran COVİD-19 salgını mücadelesiyle dünyanın takdirini kazanmış bir Hükümetini “Daha maske dağıtmayı beceremiyorlar” diye eleştirirseniz size sorarlar. Dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi eczanelerde 1 TL’den satılan maskeyi 2,89TL bedelle ihale etmeye kalkan bir anlayışın mensubusunuz. Sizler genel başkanına yalan yanlış bilgiler vererek fuar alanını hastane diye tanıtmaya kalkmış bir partinin yöneticileriniz…” dedi.

 “Verilen rakamlar su ile alakalı”

Kadem Mete “Diyorsunuz ki “Biz 7.25 milyon TL bütçe çıkarttık para harcayacağız imzalar bekleniyor…” 2018 yılında yapılan Eylül’de açılacak bir inşaattan bahsediyoruz siz de verdiğiniz rakamda tamamen su ile alakalı. Kendi suyunu kendisi temin eden Üniversiteye siz sadece yaz ayında ilave su temin ediyorsunuz. MUSKİ’ye tahsisli olan 3 su kaynağının suyun ana kaynağına ilave edilmesi için gerekli olan maliyetinin yüzde 55’ini üniversitenin yüzde 27’sini Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yüzde 17’sini de Büyükşehir Belediyesinin ödemesini öneriyorsunuz. Fakat yapılan açıklamada maliyetin tamamını karşılıyor gibi bir algı oluşturuyorsunuz. Bu da tamamen su ile alakalı bir konu. Biz kanalizasyondan bahsediyoruz…”dedi

 “Yurtlar yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz”

Şuan Muğla ve ilçelerinde 4 bin 17 kişilik kız, 2302 kişilik erkek yurdu olmak üzere 6319 kişilik yurt hizmet verdiğini belirten Kadem Mete “Eylül ayında 2 .000 erkek Aralık ayında 2 bin kız erkek öğrenci yurdu ilavesi yapılacak. Fethiye’de 2020 yılında başlamış yüzde 5 i tamamlanmış bin kişilikte bir öğrenci yurdu inşaatı devam ediyor. Ayrıca yurtlar bölgesinde de 2020 yılı yatırım programına alınmış 1000 kişilik daha yurdumuz var. 2020 yılında yatırım programına alınmışlarla birlikte 12.000 rakamını geçmiş olacağız. Bu yetiyor mu yetmiyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Orhaniye mahallesindeki arazisi ne öğrenci yurdu yapmaları için irtibata geçtik. Kendileri de mantıklı buldular. Bu konuyu bizzat takip ediyoruz. Buraya da 3.000 kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Bazı yatırımcılar yurt yapıp Kredi Yurtlar Kurumu’na kiralama yapıyor. Biz bunun için bazı yatırımcılara gelin Muğla’da da yapın dedik. Fakat kendileri Muğla’da arazi ücretlerinin yüksek olması ve yerel belediyenin kat konusu gibi birtakım konularda yardımcı olmadığı için yatırıma uygun bulmadılar. Bilindiği üzere Muğla’da üniversiteyi kazanıp barınma problemini çözemediği için kayıt donduran gelemeyen binlerce öğrenci var. Yurt yapmak sadece Kredi Yurtlar Kurumu’nun görevi değil. Belediyede isterse yurt yapabilir. Bunu yapan belediyeler var. Bırakın kendisi yurt yapmayı yapılan yurtların foseptiğini, su sorununu çözemeyen bir belediye yönetimi var…” açıklaması yaptı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.