Bodrum Gündem

Çöpünüzü Yanınızda Götürün Burada Bırakmayın

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Bodrum Belediyesi ekipleri ile gönüllüler Çatal Ada’da ve deniz dibinde temizlik yaptı. Plastik başta olmak üzere toplam 160 kilo atık toplandı…

Bodrum Gündem Haber

Bir süredir Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından devam eden, çevre temizliğine yönelik farkındalık oluşturmak için başlatılan ‘Temizlik Seferberliği’ Turgutreis önlerindeki Çatal Adada devam etti.

Belediye dalış ekibinin deniz dibinden Temizlik İşleri Personelleri ile gönüllülerin ise karadan yürüttüğü temizlik çalışması yaklaşık 2 saat sürdü. Etkinlik sonunda yine torbalar dolusu atık malzeme toplandı.

Bazı çevre gönüllüleri, Yaklaşık bir yıl önce Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katıldığı etkinlikte verdiği “Çöpünüzü yanınızda götürün, burada bırakmayın” mesajının etkili olduğunu ve geçen seneye göre çok daha az atık çıktığını ifade ettiler.

Toplanan atıklar tekne ile adadan alınarak geri dönüşüm merkezine götürüldü. Deniz dibinden ve karadan 100 kg plastik, 35 kg. lastik ve 25 kg. da diğer maddeler olmak üzere 160 kg. atık olduğu belirlendi.

‘Temizlik Seferberliği’ kapsamındaki çalışmalar Küçük Ada, Badem Adası ve Cennet Koy’da devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.